Är dagen kommen när statsministern deklarerar att man inför undantagstillstånd?

De senaste dagarnas koncentration av explosioner och skottlossningar visar verkligen på hur långt våra styrande har låtit det gå genom att i åratal ignorera det faktum att kriminella gäng vunnit alltmer mark medan polisen samtidigt förlorat kontrollen. Vi vaknar och somnar med nya rubriker om de kriminella gängens härjningar i samhället som alltmer påverkar det civila livet, men som de trogna undersåtarna vi är så väntar vi varje dag spänt på att landsfadern ska ta bladet från munnen och äntligen proklamera att man nu ämnar ta i med hårdhandskarna eftersom man inte kan tolerera den terror som rikets medborgare utsätts för. Men statsministerns närvaro märks inte av denna dag heller.
 
Varken Stefan Löfvén eller någon annan i regeringsposition har för avsikt att sätta ned foten och även den kontrollerade oppositionen inklusive SD håller sig ovanligt lugna. Att väcka misstroendevotum mot landets genom tiderna sämsta justitieminister Morgan Johansson hade varit ett lämpligt drag, men inte ens det har man ryggrad att göra!
 
Journalisterna då? Det borde finnas mängder av kritiska ledare och kolumnister som sätter press på regeringen att agera nu när det är söndag och läget är som det är, men inte då. Man slås istället av tystnaden som råder i ett land som bokstavligen brinner!
 
Det verkar som om våra välbetalda riksdagspolitiker anser att den enda gången de ska debattera frågan är på arbetstid i plenisalen eller via motioner som tar åratal att behandla – dessutom lyser oviljan att agera igenom för var dag som tillåts passera utan handlingskraftiga åtgärder.
 
Media som är beroende av sitt presstöd gör inte alltför mycket väsen av sig och vill man läsa den bittra sanningen får man vända sig till fri media som inte är har en trogen hand som föder en – till exempel Ledarsidorna.
 
Folket verkar i sin tur ha fastnat i någon sorts limbo där hälften fortfarande går omkring i sina filterbubblor och köper uttalanden som V-ledaren Jonas Sjöstedts om att en alternativ regering är likvärdigt med rasism och att gängkriminaliteten måste bekämpas men att vi inte ska skrämma upp folk i onödan utan det är förebyggande insatser i skolan och via socialtjänsten som behövs (för de är inte redan överbelastade…), medan den andra halvan av befolkningen är vakna och stridslystna men saknar såväl ledare samt en enad paroll.
 
För mig är det uppenbart att våra styrande har gett upp försöken med att täppa till landets alla läckande hål och den grova kriminaliteten som man i sin enfald gett fria händer tänker man inte ens försöka bekämpa. Nu ser man bara till att hålla landet flytande på pappret, medan man skor sig själva så mycket som möjligt innan vi går in i väggen en gång för alla.
 
Statsstyrd media följer dem i hasorna och får in sina värdefulla klick tack vare svarta rubriker som ”det nya Sverige” genererar, medan de fortsätter ge spaltmeter till såväl Greta Thunberg som klimathotet trots att det i övriga världen alltmer övergått till att bli en parentes och syftet är uppenbart – att se till att svenskarnas fokus ligger på helt andra saker än det faktum att landet är på väg käpprätt åt helvete tack vare en extremt oansvarig migrationspolitik, en eskalerande grov brottslighet där majoriteten av förövarna är första eller andra generationens invandrare samt en farligt ökande extremism som fokuserar runt politisk islam.
 
Det är naivt att som vissa tro att valet 2022 är räddningen för då lär det inte finnas mycket kvar av landet att kämpa för och vem är för övrigt hjälten i dramat när allt vi har är en kontrollerad opposition? I min värld finns det just nu bara en lösning och det är att medborgarna, precis som i många andra länder där politikerna behöver ett wake-up call, reser sig ur soffan och återtager makten till folket där den hör hemma!
 
Det är omöjligt säger många eftersom svenska folket saknar såväl modet som viljan och det må vara sant men då kan vi i sådant fall hälsa hem redan nu för här finns ingen gräddfil!
 
#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker
#ståuppföretttryggaresverige
stat

9 reaktioner till “Är dagen kommen när statsministern deklarerar att man inför undantagstillstånd?

  1. Mycket märkligt LO har nu blivet Kommunister på heltid de som nästan avskydde var andra! Kan vara att Socialdemokratin har nått bäst föredatum LO kollektivet har gått till SD så rädda det som räddas kan S väljare har en lite en skärva kvar hos dessa Kommunister!

    Gillad av 2 personer

  2. Vi ska komma ihåg att de som sade sig fly från krig är faktiskt de som tog kriget hit.
    Det var inte krigets offer vi fick hit, utan krigets förövare.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s