Släpp in oss – efter Ocean Viking kommer Alan Kurdi

Igår skrev jag om hur NGO-fartyget Ocean Viking med 104 migranter ombord, som opereras av aktivister från Läkare utan gränser och SOS Mediterranee, i förrgår fick gå i hamn på Sicilien efter två veckor till havs när Frankrike och Tyskland gav med sig samt tog emot migranterna från bland annat Sudan, Nigeria och Bangladesh.

Föga förvånande står nu nästa migrantskepp på tur i form av det tyska aktivistfartyget Alan Kurdi med 88 migranter ombord som man plockade upp i lördags förra veckan. NGO-fartyget opereras av organisationen Sea Eye och tack vare dåligt väder har fartyget sökt skydd vid italienska kusten nära Sicilien.

Nu börjar aktivistpropagandan och tidigare idag twittrade Sea Eye: ”Vädret blir värre och människor blir våta. Det här är ännu ett mörkt kapitel om Fort Europa som trots diplomatiska överenskommelser mellan Tyskland, Frankrike och Italien ändå inte kan erbjuda dessa migranter en säker hamn.”

Man försökte redan igår få ett löfte från den tyska inrikesministern Horst Seehofer (CSU) och det är väl bara en tidsfråga innan även dessa 88 illegala migranter får en fristad i Europa.

Det är märkligt att Europas ledare inte förstår att de genom att hela tiden tillmötesgå kraven från dessa aktivister samtidigt sänder budskapet till alla väntande migranter att det är värt att ge sig ut på havet eftersom man i bästa fall blir hämtad av ett aktivistfartyg som kör en till Europa och i värsta fall drunknar man, men det är tydligen värt att chansa. Dessutom understödjer man indirekt människosmugglarna som man säger sig vilja stoppa – makalöst!

Idag kunde man för övrigt läsa att Dresdens stadsfullmäktige utropat ”nazistnödläge” i staden på grund av problem med högerextremism. Det är verkligen inte konstigt att högerextrema krafter ökar när tyskarna börjar få nog efter åratal av Fru Merkels öppnahjärtan-politik. Allt går hand i hand – något som även våra svenska makthavare försöker blunda för, men jag tror att de för var dag som går får allt svårare att ljuga för sig själva.

#vågatänkamedhuvudetframförhjärtat

https://www.welt.de/politik/ausland/article202854862/Seenotrettung-Alan-Kurdi-faehrt-eigenmaechtig-in-italienische-Gewaesser-ein.html

3 reaktioner till “Släpp in oss – efter Ocean Viking kommer Alan Kurdi

 1. Detta trodde jag var totalt omöjligt.
  Det kommer aldrig att hända.
  Nej, nej och åter nej!
  Never ever.

  Vad då?

  Att jag, ja just precis jag, börjar få sympatier för högerextrema!
  Hur är detta möjligt?
  Vad beror det på..?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s