Censur i samband med klimathysterin och Gretas oklara släktband väcker frågor

Det är lite suspekt att saker som tidigare legat öppet på internet nu har tagits bort och den röda tråden är klimatet.

En vän hade till exempel sparat en länk från KTH om att man bör ta klimathotet med en nypa salt, som nu helt plötsligt inte fungerar och på Wikipedia har man redigerat släktträdet för Greta Thunberg på främst faderns sida.

Tidigare har man kunnat se hela släktträdet, men nu finns bara Svante (Gretas far) samt Olof Thunberg (Gretas farfar) att tillgå. Man kommer således inte vidare från Olof Thunberg eftersom Wikipedia inte anger vem som är Olofs far. För att få reda på vem som är far till Olof Thunberg måste man använda utländska källor som visar att fadern hette Fritz och där kan man även leta sig bakåt till nästa generation där det uppdagas att fadern hette Carl Gustaf Eriksson samt att det var modern som hette Thunberg (Augusta Margareta Thunberg). Där delar sig således trädet på faderns sida och de hette således inte Thunberg från början

Det man får reda på när man letar information om detta är att det finns en avlägsen och oklar koppling till Svante August Arrhenius, den första svenske nobelpristagaren i Kemi som var son till Svante Gustaf Arrhenius och Carolina Christina Thunberg. Intressant i sammanhanget är att det var Arrhenius som först upptäckte växthuseffekten år 1896, det vill säga koldioxidens förmåga att stänga inne värmestrålning, där hans teori var att växlingen mellan istider och varma perioder berodde på växlingar i atmosfärens koldioxidhalt. Arrhenius satt dessutom i styrelsen för rasbiologiska institutet.

Så varför har man helt plötsligt tagit bort släktträdet för Greta Thunbergs släktingar på svenska sidor? Är det för att man inte vill bli sammankopplade med företrädare för rasbiologiska institutet eller för att kopplingen till Arrhenius är så oklar att om det skulle komma fram att Gretas familj inte härstammar från nobla rötter och klimatforskare så skulle det skada Gretas image?

Det finns så mycket saker som är märkliga vad gäller såväl klimatdebatten som Greta Thunberg och att kräva en saklig debatt med företrädare från båda sidor verkar för mycket begärt.

Team Greta Thunberg borde för övrigt lägga alla korten på bordet om såväl Bo Thoréns roll som vilka som sponsrar och alla andra kopplingar om de nu inte har något att dölja samt framförallt ta klimatdebatten med forskarna som de kallar för klimatskeptiker så att vi kan få ett slut på detta spektakel!

https://www.kth.se/social/group/klimatskeptiker-pa-k/page/koldiox-i-atmosfaren/?fbclid=IwAR0Dy_mvwya1oazv2Ofd_CFjHJ1Lw69CZdoSVI5MDM0VOr3sk3kJYIvQXr4

7 reaktioner till “Censur i samband med klimathysterin och Gretas oklara släktband väcker frågor

  1. Wikipedia har väl aldrig stått för sanningen.
    Har själv skrivit där för länge sedan och det accepterades som sanning fast det egentligen var ren lögn.
    Glöm Wikipedia där kan i princip vem som helst kan förtränga sanningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s