7-årig flicka skjuten på öppen gata när gängkriminellas kulor missade måltavlan – snart på en gata nära dig?

En 7-årig flicka kämpar för sitt liv på ett sjukhus i Chicago efter att hon tidigare idag blev skjuten när hon var ute och ”trick-or-treat:ade” under Halloween. Flickan blev träffad i nacken när en eller två män avfyrade minst sju skott som var tänkta för en rivaliserande gängmedlem på andra sidan gatan.

Det var fortfarande dagsljus när flickan, som var utklädd till humla, gick tillsammans med andra barn och föräldrar på en myllrande gata då flickans pappa skrek ”min lilla flicka har blivit skjuten”.

Skytten hade enligt polisen ansiktsmask och skrek gängslogans samtidigt som han sköt och träffade flickan i högra delen av nacken. Flickans tillstånd uppges nu som kritiskt, men stabilt.

Mannen som egentligen var måltavla är medlem i gänget Latin Kings och blev skadad i handen.

Meanwhile in Sweden… hade vi senast i natten som gick en dödsskjutning och flera explosioner och under dagen idag har det skett ännu en explosion samt en misstänkt skottlossning.

Vem blir nästa offer och hur länge kan vi leva i villfarelsen att det händer inte här? Skottlossningar sker numera i dagsljus och med människor i närheten, det såg vi senast vid avrättningen i Ribersborg nyligen – vad är det som hindrar att någon annan råkar träffas av ett skott?

Det är bara en tidsfråga och under tiden gör regeringen inte ett smack förutom att prata om sina nya förebyggande lagförslag som de vill vinna politisk majoritet för som bland annat innefattar fler poliser om fem år, fler videokameror och att man vill beslagtaga vapenmagasin. Det rör sig om månader och kanske år innan något av deras förslag kan implementeras – det vill säga inget som här och nu stoppar den våldsspiral som är igång eftersom våra syltryggar till politiker saknar kurage att agera kraftfullt! Dessutom är förslagen inte på långa vägar tillräckliga för att stävja gängkriminaliteten som lär fortsätta att ha fritt spelrum även framöver.

Jag skrev tidigare i år att regeringen kunde stå för årets julklapp i form av skottsäkra västar till landets invånare eftersom man inte längre klarar av att skydda befolkningen och med sju veckor kvar till jul finns det fortfarande tid!

#vigillarintefegapolitiker
#hurmycketblodvillvårastyrandehapåsittsamvete

 

https://www.theguardian.com/us-news/2019/nov/01/chicago-halloween-girl-shot-trick-or-treating?fbclid=IwAR0n29FYB7RysSdQP7uBF9KUqZ1zZsPPa87kOTaVaNY4O1kORKRGIvhetuc

BUBLE.jpg

En reaktion till “7-årig flicka skjuten på öppen gata när gängkriminellas kulor missade måltavlan – snart på en gata nära dig?

  1. Istället för att oroa sig för at bli skjuten av misstag kan man oroa sig för alla kemiska ämnen man inte tål –
    lite humor i alla fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s