Regeringens enfald visar sig när inrikesministern väl yttrar sig om gängkriminaliteten

Igår kväll var det dags för ännu en dödsskjutning i Malmö när en svartklädd man skjöt ihjäl en annan man med flera skott i en kriminell uppgörelse i området Högsholm och i natt skedde ännu en explosion i centrala Malmö samt i bostadsområdet Araby i Växjö.

Jag har den senaste veckan ofta påpekat att det oavsett hur mycket det sprängs och skjuts är tyst från regeringens sida – i dagens Aftonbladet skriver dock inrikesministern Mikael Damberg en debattartikel om gängkriminaliteten som gäckar Sverige, men tyvärr bekräftar den bara regeringens brist på handlingskraft.

Den som hade väntat sig en inrikesminister med kurage som påvisar att regeringen nu är redo att göra det som krävs i kampen mot de kriminella gängen som härjar fritt på gator och torg genom att sluta dalta och agera mer kraftfullt, till exempel genom att sätta in militär eller införa undantagstillstånd i storstadsregionerna, blir grymt besviken.

Damberg visar klart och tydligt att regeringen inte har för avsikt att agera mot det besinningslösa våldet eller de terrorliknande sprängningar som sker nästan dagligen och i allt större utsträckning drabbar såväl civila som befintliga byggnader.

Istället ägnar han hela artikeln åt meningslöst politiskt käbbel! Det handlar om att polisen inte alltid kan beslagtaga vapenmagasin som påträffas i kriminella miljöer, så regeringen vill lagstifta om att man ska ha tillstånd att äga vapenmagasin, något som man inte har politiskt stöd för hos M och KD som får sig en känga.

Det var allt!Är det ett skämt? Tyvärr inte! Regeringen tror på att lagstifta bort gängkriminaliteten genom att skärpa straffen anställa ytterligare 10.000 poliser till 2024 (om 5 år!) och ge myndigheter nya verktyg som digitala bevis samt sätta upp fler kameror. Damberg menar att det krävs både beslutsamhet och uthållighet för att klara denna uppgift och hoppas på en bred politisk uppslutning kring regeringens kommande lagförslag. Halleluja!

Ponera att polisen får beslagtaga vapenmagasin i en större utsträckning än vad som sker idag, då är det väl bara att lyfta luren och fixa nya. Har den lokala leverantören slut i lagret så beställer de nytt från Balkan. Vi har fritt inflöde av vapen, droger och människor i landet tack vare våra obefintliga gränskontroller så jag ser inte hur fokus på vapenmagasin ska kunna få någon nämnvärd effekt.

Visst behöver vi se över lagstiftningen och tillföra såväl resurser som ge polisen nya befogenheter, men som läget är nu med kriminella som har fritt spelrum eftersom polisen har tappat kontrollen, så måste vi först reda upp det befintliga kaoset som råder och rensa ut rejält innan vi kan implementera ett fungerande rättsväsende.

Syr polisen in en hantlangare så står nya fotsoldater redo att ta över och så fortsätter det. För att komma åt ledarna i toppskiktet krävs det att man tar av silkeshandskarna och klämmer åt dem på riktigt – varför gör inte svenska polisen fler räder som i t.ex. Tyskland och Danmark? De här typerna har ingen respekt vare sig för polisen eller myndigheter – de skrattar åt dem och det är naivt att tro att man kan sätta åt dessa genom regeringens tama förslag som knappt kommer att ge ringar på vattnet.

Det känns som att vi förväntas acceptera det nya Sverige som våra makthavare i åratal utformat och som de nu inte vill ta ansvar för – bedrövligt!

#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker

En reaktion till “Regeringens enfald visar sig när inrikesministern väl yttrar sig om gängkriminaliteten

  1. 🤣 Ska tokfan ta magasinen utan magasin går iaf att ha en kula loppet. Kanske bättre idé att ta vapnen o låta dom behålla magasinen. Stolpskotten i regeringen vet inte ens hur vapen fungerar inte underligt det ser ut som det gör i vårt krackelerande samhälle 😥

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s