Att ifrågasätta om vi får hela bilden innebär inte att man är nätradikaliserad – snarare att man begåvats med sunt förnuft

I dagens Ystads Allehanda skriver en bekant till mig om klimatet och tyvärr framstår han som mycket naiv. För det första gör han samma misstag som många andra och går in i försvarsställning mot det stackars barnet Greta, trots att ingen har kritiserat Greta utan snarare de krafter som står bakom Greta och som inte har något som helst intresse av att rädda planeten utan snarare fylla sina fickor. Sedan menar han dessutom på fullaste allvar att vi som ifrågasätter klimathysterin har blivit ”nätradikaliserade” likt IS-anhängare samt att internet är ett mycket farligt medium. Det faktum att man tack vare internet kan söka upp information i dagens läge och ta reda på fakta istället för att svälja den ensidiga bild som media ständigt matar oss med, verkar inte ha nått fram till vederbörande.

——————————–

”Jag noterar att det under senare tid dykt upp en hel del insändare där man ifrågasätter människans inverkan på klimat och miljö.
Vad är det frågan om? Man till och med ger sig på Greta Thunberg – miljökämparnas miljökämpe. Inte så sällan via ren smutskastning. Hur tänker ni? Arma människor.
Eftersom ni garanterat inte kan ge mig ett svar med nyans och substans, så ska jag försöka hjälpa er (till självinsikt). Ni har blivit nätradikaliserade.
En ”åkomma” som inte bara drabbar IS-anhängare. Uppkopplade mot likasinnade försvinner alla hämningar. Liksom allt kritiskt tänkande.
Det är ett mycket farligt medium vi har skapat – Internet.”

Fler radikaliseras ute på nätet

20191024_115441.jpg

En reaktion till “Att ifrågasätta om vi får hela bilden innebär inte att man är nätradikaliserad – snarare att man begåvats med sunt förnuft

  1. Det är framsteg när människor ifrågasätter.Rygla skall vara glad över att vi inte fortfarande tror på att jorden är universums centrum.
    #skepticismochifrågasättandeärnaturvetenskapenshörnstenar

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s