Vilket EU-land ger med sig först?

Räddningsfartyget Ocean Viking som för en vecka sedan plockade upp 104 migranter utanför Libyens kust, väntar fortfarande på att Europa ska öppna upp portarna.

SOS Mediterranee och Läkare utan gränser som är ansvariga för fartyget, meddelar att de har ansökt om att få lägga till i antingen Italien eller Malta, men man har fortfarande inte fått något svar.

Man har blivit erbjuden en säker hamn i Libyen, men tackat nej eftersom det enligt SOS Mediterran inte finns någon hamn i landet som enligt internationell lag kan anses säker.

Då återstår att se vilket land som ger med sig först och sedan skickar det i sin tur budskapet till nya migranter att det är värt att riskera livet för att ta sig till Europa istället för att stanna kvar och försöka bygga upp sina egna hemländer, eftersom EU alltid tar emot migranter med öppna armar efter lite övertalning. Det är samma visa varje gång!

Således kan människosmugglare i samarbete med NGO-aktivister fortsätta göra sig en rejäl hacka på de som har råd att som ekonomiska migranter söka lyckan på nya breddgrader, medan riktiga flyktingar sitter fast i miserabla förhållanden i flyktingläger och konflikthärdar.

Men strunt samma om det är riktiga flyktingar eller inte och att man lockar människor i döden – allt som räknas trots allt hur mycket godhetspoäng man lyckas skrapa ihop!

#börjatänkamedhuvudetframförhjärtat
#skickahemdem
#vågaprataomfödelsekontroll

Källa: RT

En reaktion till “Vilket EU-land ger med sig först?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s