Förskolebarn i Umeå blir utan kött för klimatets skull

I en tid när nya rön visar att kött är nyttigt och att kossorna inte påverkar klimatet i den utsträckning som vissa tycks tro, har förskolan Gitarren i Umeå beslutat att barnen inte längre ska få avnjuta köttbullar, falukorv, kyckling och blodpudding med mera. Anledningen är att förskolan vill påverka klimatet och därför inför totalt stopp för kött.

Hädanefter kommer barnens meny istället att vara helvegetarisk, vilket innebär att frukost, lunch och mellanmål blir fullständigt vegetariska. Den som vill ha kött kommer inte ens kunna ansöka om det – det görs inga undantag utan alla måste äta vegetariskt.

För att barnen, som är mellan ett och sex år, ska få i sig alla nödvändiga näringsämnen har en dietist kopplats in.

Enligt förskolläraren Markus Sandström har det varit många positiva reaktioner och barnen är väldigt entusiastiska.

Therese Holmström, mor till 2,5-åriga Maggie Holmström, tycker att beslutet är bra.
-” Det är bra att förskolan gör något för miljön. Annars är det inte så lätt att så konkret bidra med något som minskar vårt klimatavtryck.”

Helt bisarrt! Hade jag haft barn på den förskolan hade jag bytt illa kvickt. Självklart ska barn i växande ålder få äta kött och det är väl inte konstigt att barnen på förskolan är positiva till att de ska få leva på vegetarisk kost när de fått itutat sig att jorden går under om åtta år om de inte agerar nu och vem vill inte tjäna godhetspoäng?!

Om förskolan menar allvar med sina intentioner så vore det väl på sin plats att all personal slutar köra bil till jobbet och att man skrotar alla i-pads samt datorer som används i verksamheten. Dessutom bör alla barn enbart bära tygblöjor.

Återigen måste jag påpeka att det aldrig hade accepterats att man slopade vegetariska alternativ och tvingade alla barn att äta kött. Det här är inget annat än hyckleri för att några vuxna ska känna att de gör en ”insats”, vilket sker på bekostnad av barns välbefinnande!

#ätmerkött
#ståuppförvalfriheten

https://www.friatider.se/f-rskola-slutar-servera-k-tt-tror-det-ska-r-dda-klimatet?fbclid=IwAR3Zsb1twzPiC_ydsgPGQUjdmEkWrWEgau_237NsG512HP4OJtqM9fPtvmA

klimat.jpg

3 reaktioner till “Förskolebarn i Umeå blir utan kött för klimatets skull

 1. Ok att de som vill äta vegetariskt får göra detta men att tvinga barn till speciella dieter p g a en obevisad idé om klimatavtryck baserad på politiskt styrda åsikter från de forskare som får forskningsbidrag för att ta fram forskning som går i linje med vad politiker och media önskar är ju fullständigt befängt!!!
  Vad blir nästa förslag tro, att vi skall äta mindre för att rädda planeten och sen då kanske göra oss av med lite ”onödiga människor” för klimatet!!!!

  Gillad av 1 person

 2. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Ok att de som vill äta vegetariskt får göra detta men att tvinga barn till speciella dieter p g a en obevisad idé om klimatavtryck baserad på politiskt styrda åsikter från de forskare som får forskningsbidrag för att ta fram forskning som går i linje med vad politiker och media önskar är ju fullständigt befängt!!!
  Vad blir nästa förslag tro, att vi skall äta mindre för att rädda planeten och sen då kanske göra oss av med lite ”onödiga människor” för klimatet!!!!

  Gilla

 3. Jag kan bara se en enda anledning att tvinga barn att äta vegemat. Sparmål, det är betydligt billigare med vegemat. Alltså slipper man kanske dra in på annat. På detta sätt har man råd även med invandrare!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s