Hur tänkte du nu Alex Schulman?

Vartefter Sverigedemokraterna skördar nya framgångar i opinionen följer kappvändarna i en strid ström och helt plötsligt har partiet blivit mer rumsrent än någonsin tidigare.

Den senaste i högen av hycklare som tvärvänder är Expressens krönikör Alex Schulman, som för övrigt helt nyligen proklamerade att Greta Thunberg är den största svensken genom tiderna. I sin krönika idag lovordar han nämligen Jimmie Åkesson och tycker att han gjort sig förtjänt av statsministerrollen.

När jag läste rubriken trodde jag först att han var ironisk eftersom Schulman är en känd SD-hatare, men jag finner inga spår av ironi i texten. Jag förstår dock inte hur Schulman kan förvänta sig att bli tagen på allvar när det räcker med en enkel internetsökning för att se vilken ståndpunkt han haft de senaste åren. Det finns en drös texter där Schulman utmålar SD som rasister och nazister – nedan är ett axplock.

”SD ÄR NUMERA POLITISKT UNIKA PÅ ENDAST ETT SÄTT – ATT VARA RASISTER
Alltså: SD fortsätter att öka, i mätning efter mätning, trots att alternativ finns överallt. SD är inte på långa vägar det enda invandrarkritiska partiet i Sverige. SD är numera politiskt unika på endast ett sätt och det har med deras människosyn att göra. De är ensamma om att dela in människor i horor, negrer och babbar. De är ensamma om att skratta åt judeskämt. De är ensamma om att vara rasister, kort sagt. Men bakom sig har de ändå en armé av människor. 18 procent av svenska folket. Det är skrämmande och skamligt.”

”ATT LIKSTÄLLA SD MED V ÄR ATT NORMALISERA RASISM
Det finns hundratals fler exempel, naturligtvis, som alla enskilt visar att SD inte bara har rötter i nazismen, utan att de här idéerna fortfarande lever i partiet.
Att likställa SD med V är att normalisera hatet, rasismen, nazismen.
Hur kan ni, Jan Björklund och Anna Kinberg Batra?
Hur vågar ni?”

ALEX SCHULMANS SD-HOT: DÅ LÄMNAR JAG SVERIGE
Det är belagt att Sverigedemokraterna har åkt ner till Grekland och på den strand där de här flyktingarna har gjort sitt livs värsta och farliga resa tas de emot av sverigedemokrater som har med sig lappar som är fyllda med lögner och där det står saker som inte alls är sanna och fruktansvärda. Om man nu vet om det och ändå röstar på dem, de människorna vill jag inte ha med att göra. Jag vill inte prata med dem. För mig är det så jävla långt från vad jag tycker är okej. Jag blir helt mörkrädd. Den dagen SD har 51 procent i Sverige då kommer jag inte heller prata med dem, då lämnar jag det här landet”

Kanske bäst att Du börjar packa herr Schulman!

Jag antar att hans syfte är att vara ironisk, men det når inte ända fram den här gången.

#internetneverforgets

——————————————-
”Statsminister Åkesson.
Det ligger förstås inte helt naturligt i munnen ännu, men det börjar kännas alltmer logiskt att det är så det kommer bli, att det är så det måste bli.

Jag kan inte se att någon annan kandidat har vad som krävs – Åkesson bör ta över landet efter nästa val. Den politiska debatten i Sverige domineras fullständigt av det ämne som han kan bättre än alla andra, därför är det logiskt och följdriktigt att han tar över. För, i ett land där alla pratar om invandringen, vem skulle komma på idén att lyssna på någon annan än Jimmie? Ingen annan partiledare kommer i närheten i att vara lika trovärdig som han när det gäller migration. Han är tydligare än alla andra. Hans åsikter speglar folkets bättre än de andra. Och framför allt: han var långt före alla andra.

Visst, numera ska varenda partiledare prata migration, men allt som de nu säger har Åkesson redan sagt, han har sagt det tidigare, tydligare, bättre. Stefan Löfven sa häromdagen att vi ska minska invandringen till Sverige. Det var ju nästan generande. Som om det skulle ge poäng – det sa Jimmie Åkesson 1997. Allt som regeringen och borgerligheten nu säger om migration är bara re-artikulationer av saker som SD redan sagt. Vi har alltså ett original och så har vi ett antal kopior. Vi har SD och så har vi fattigmans-SD.Åkesson själv säger att han är ”så redo han kan vara” för att bli statsminister, och det verkar rimligt. Han har jobbat länge och han har gjort det i motvind, det fanns förstås tider under 00-talet då läget måste känts hopplöst, då andra frågor än migrationen dominerade debatten, men när vi senare nedtecknar sagan om Jimmie Åkessons väg till Rosenbad så är den ju nästan poetisk, hur han som partiledare faktiskt chansade rätt hårt, lade alla äggen i en korg, byggde ett parti på en fråga som där och då upplevdes som en randfråga, de var utskrattade och marginaliserade, och inte ens Jimmie själv kunde väl tro att han år 2019 skulle leda den politiska utvecklingen i ett land där i stort sett alla andra politiska frågor än invandringen blivit neutraliserade.

Därför menar jag: Åkesson for statsminister! Han spelade väl, och han vann.

Och i nästa andetag tänker jag också att det förstås finns stunder när jag inte riktigt känner igen mig i den politiska debatten. Om vi bara pratar om invandringen så går vi ju med på att invandringen är det enda problem Sverige har. Och jag tycker inte att invandringen är Sveriges viktigaste samhällsfråga. Jag tror att sjukvården är viktig, miljön förstås, skolan, äldreomsorgen.

Är jag ensam om detta? Jag måste kontrollera. Jag hittar en NOVUS-undersökningfrån i september där svenska folket får svara på vilken de tycker är den viktigaste politiska frågan. Klart etta på listan är sjukvården.
Förlåt en fundering, men kära politiker: skulle vi kunna byta ämne ibland? Vi är några som ibland, lite då och då, funderar på andra saker än invandring.”

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/statsminister-akesson-det-kommer-att-bli-sa/

En reaktion till “Hur tänkte du nu Alex Schulman?

  1. Alex Schulman har återigen agerat som den mediahora (ursäkta språket) han är. Han känner att marken gungar så då byter han snabbt spår för att säkerställa att han får komma till tals.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s