Ge oss 300 miljarder dollar så räddar vi planeten

I en tid när FN är bankrutt, kommer nya intressanta uttalanden.

För 300 miljarder dollar kan vi stabilisera de globala CO2-utsläppen och få 20 år extra för att säkra den gröna omställningen.

Det är det något överraskande uttalandet från ledande klimatforskare i FN. Planen går ut på att investera de många miljarderna i att återskapa gröna områden på jorden som blivit nedbrutet av betning och avskogning. Om så sker kan man binda CO2 i jorden och därmed förlänga den tid man har till att implementera grön teknologi och fasa ut användandet av fossila bränslen.

I en rapport fastlår FN:s mat- och lantbruksorganisation (FAO)
att nästan hälften av de två miljarder hektar torra landytorna på jordklotet som har försämrats genom överbetning, avskogning och andra mänskliga faktorer kan återskapas – något som anses vara möjligt med investeringar och politisk vilja.

Kärnan är kampen mot ökenspridning – det vill säga torkning av mark så att den inte kan upprätthålla liv i någon betydande grad. Enligt FAO har en tredjedel av jordens areal förstörts till den grad att det direkt påverkar mer än två miljarder människors liv.

Det här är helt klart ett problem som vi måste ta i beaktande, men det finns ett stort problem – det kostar nämligen 300 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt två biljoner danska kronor. Ett belopp som är lika stort som den totala bruttonationalprodukten i Chile, eller de totala militära utgifterna i alla länder i världen i 60 dagar.

Dags för FN-länderna att slanta upp med andra ord och Sverige står säkert först i ledet! Men frågan är bara hur man ska bekosta kalaset då även vårt land är på dekis? Man får väl hitta på lite fler nya skatter att suga ut befolkningen med, det har ju fungerat bra hittills och plastpåseskatten är det senaste påhittet för att försöka säkra inkomstkällorna som vi glatt bidrager till utan att beklaga oss nämnvärt. Det är väl för en god sak eller hur var det nu?!

https://jyllands-posten.dk/international/ECE11707156/fn-300-milliarder-dollars-kan-give-20-aar-mere-til-klimaomstilling/?fbclid=IwAR3Br2FHlRpWY4RpnaBdqQq6gJuLzKrPBAKhEHYD2rxaYFKsCAq7i6EgAJY

träd

10 reaktioner till “Ge oss 300 miljarder dollar så räddar vi planeten

 1. Hej. Plastkassarna igen. Om man nu slutar köpa plastkassar för det är för dyrt. Hur skall man då förpacka soporna. Löst i sopkärlen ? Vad innebär det för den globala sophanteringen. Som bygger delvis på att man återanvänder plastkassarna som man burit hem från affären i. För att sen förpacka soporna i.

  Gillad av 2 personer

  1. Med tanke på att tiggeribranschen omsatt miljarder så finns det nog pengar till en plastpåse som kanske bidrar till att ge ett cancersjukt barn vård eller smör på mackan till de gamle.Har man som jag röstat på alliansen som bevisligen inledde nedmonteringen av det goda samhället så får man stå sitt kast och hjälpa till att bygga upp vårt land igen.Man har väl sparat undan lite av vad jobbskatteavdraget gav?
   #enplastpåsefördesjukabarnen

   Gilla

   1. Det är helt ok ifall inte en spänn går till miljön,de är såklart inte öronmärkta utan kan likväl gå till sjukvården.Påsskatten i sig är en välgärning för miljön med tanke på hur det ojas på denna blogg;) fatta Di!!

    Gilla

 2. Ge dom inga pengar för FN är också en korrupt skapelse av Rockefeller klanen med flera. Tomten t.ex som fnskrapan i New York står på ”skänktes” av Rockefeller.

  Gillad av 2 personer

 3. Jag som i min gränslösa ”okunnighet” trodde att koldioxid var livets gas och att den bidrog till att minska öknarna och expanderade grönskan vilket i sin tur ger större skördar och mer mat för de som svälter samt gav livgivande syre till våra och djurens kroppar, men jag är väl en gammal vilseledd dinosaur?
  FN och alla globala organisationer har andra mål än människans väl och ve, t ex en diktatorisk envärldsregering som skall framtvingas genom att skrämma upp världens befolkning!!!

  Gillad av 1 person

 4. OBS kan innehålla viss del ironi…

  FN har givetvis spelat en avgörande roll i arbetet med den globala temperatursänkningen. FN har ju jobbat hårt med att styra klimatet i rätt riktning till mänsklighetens fromma. FN har arbetat och arbetar idogt vidare i denna för mänskligheten viktiga fråga. Dock är man långt ifrån nöjd och FN vill därför, inte bara höja klimatskatterna, man vill även att samtliga länder avsätter betydligt större summor till FN, för att arbetet med att bekämpa framtida temperaturhöjningar ska kunna fortgå i oförminskad takt. Om inte dessa klimatpengar fortsätter att strömma in till FN, så kan de inte garantera att temperaturen kommer att sjunka. Risken är då uppenbar att temperaturen fortsätter att stiga, vilket vore katastrofalt för hela mänskligheten eftersom folkviljan är positiv till ett kallare klimat. Dock finns det ett fåtal människor som tvivlar på FN:s mycket hedervärda insatser med att rädda mänskligheten från en klimatkatastrof. FN vill därför att det anslås ytterligare medel till en speciell grupp inom FN vars uppgift blir att göra processen kort med dessa klimatförnekare.

  Säkert hade jorden varit betydligt varmare om det inte hade varit för alla vindkraftverks kylande inverkan på klimatet. Så visst gör vindkraften skillnad!

  Gilla

 5. Den här tiominutersvideon redogör för hur UN matar influencers och andra nyttiga idioter med klimatpengar för att driva sin agenda:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s