Sagomonster är ingenting mot vad den brutala verkligheten har att bjuda på

Vi håller just nu på att läsa en spännande godnattsaga som handlar om en läskig mumie som går lös och ett av barnen uttryckte innan han skulle somna att han inte gillar sagor om monster. Det slog mig då att hans söta och kloka huvud inte har en aning om vad som väntar där ute i den hårda och brutala verkligheten, där sagomonster är en västanvind i jämförelse med de monster som går omkring i dagens otrygga samhälle.

Till skillnad från monster i sagor som det räcker med att slå ihop boken eller tända lampan för att de ska försvinna, så finns det tyvärr inget sätt att värja sig från de ligister som härjar på våra gator och torg runt om i landet. Det är inte längre en minimal risk för att man som civilperson råkar hamna mitt i en skottlossning eller går förbi en byggnad där något explosivt samtidigt detonerar. Chansen att man råkar ut för ett väpnat rån, blir misshandlad, knivhuggen, våldtagen eller kidnappad är inte heller obefintlig numera. Lägg därtill pedofiler och extremister samt en överhängande risk för ett terrordåd, så har vi benat ut en del av de befintliga monster som existerar i den riktiga världen.

Dessutom ökar mobbningen hela tiden i landets skolor samtidigt som många skolledningar hellre ser mellan fingrarna än vågar att agera, så redan i unga år kan monster lura runt hörnet.

Monster behöver heller inte bara vara av kriminell karaktär när det gäller utsatta barn och ungdomar. Betänk hur många familjer som socialen varit med och splittrat tack vare otaliga LVU-placeringar som det egentligen inte funnits fog för samt så klart alla dessa familjehem där barn/ungdomar utsätts för såväl misshandel som sexuella övergrepp och kränkningar. Monster i form av tjänstemän som saknar empati.

Det finns faktiskt en kategori till som det inte pratas så mycket om – poliser som är direkt olämpliga i sin yrkesroll och misshandlar samt verbalt kränker de som sitter på den anklagades bänk, där ord står mot ord och ingen tror på den utpekade gärningspersonen. Något som är vanligare än vad man kan tro. Brottsoffer har definitivt sina monster att tampas med, det ska icke förringas, men det talas nästan aldrig om denna företeelse där poliser missbrukar sin ställning.

Men detta var bara en bråkdel av alla monster som finns därute och egentligen kan även många politiker räknas in i denna skara, när de suger ut befolkningen och sparkar på de svaga som redan ligger i sin jakt efter såväl godhetspoäng som nya intäkter – där även globalisteliten som styr världspolitiken i sin strävan efter makt och pengar kan inkluderas när de bidrager till humanitära katastrofer, svält och krigshärdar bara genom att knäppa med fingrarna.

Jag kramade sonen extra hårt ikväll och tänkte för mig själv att han ska vara glad att han inte vet vad som väntar utanför vår trygga familjesfär!

monster

7 reaktioner till “Sagomonster är ingenting mot vad den brutala verkligheten har att bjuda på

 1. Mitt hjärta gråter 😭😭 umgåtts med 5 av mina 6 barnbarn hela förra veckan. ..och 4 av mina 5 barn. …gått ur svenska kyrkan. ..men ber till GUD. …hjälpe mina nära och kära 😭😭😭😭

  Gillad av 2 personer

 2. Något som det fortfarande från sveriges sida talas tyst om är övergreppen på skåningar när Skåne skulle försvenskas.De svenska knektarna flyttade in hos de skånska bönderna,tog över deras gårdar och våldförde sig på kvinnorna.Männen samlades ihop och avrättades och som varning till de skånska motståndsmännen träddes störar genom ryggskinnet och de gick en plågsam död till mötes,resta på en trästör längs med allfartsvägarna.Skåne lider fortfarande av detta och vi är säkert ett av de fattigaste delarna av sverige.(skriver med liten bokstav av förakt).
  Det är bra att vi fått in lite blod i Skåne som kan matcha packet från stockholm.
  #segrarenskriverhistorien
  #spottaen08iansiktet

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s