Argumentationsteknik utan fakta går alltid hem

Ännu en replik i lokaltidningen där vederbörande anklagar mig för att sakna belägg för mitt ifrågasättande av klimathotet och Greta Thunberg samtidigt som han själv inte presenterar varken fakta eller källor för sina påståenden om att klimatalarmisterna har rätt.

Jag tänker dock inte svara på denna intetsägande insändare – det får räcka med replik på den från igår, om den nu tas in vill säga. Återstår att se om den dyker upp under veckan.

Klimathotet: Det finns också några som påstår att jorden är platt

10 reaktioner till “Argumentationsteknik utan fakta går alltid hem

 1. Att debattera i lokaltidningar leder efterhand till svår eller medelsvår misantropi, insikten om hur pass många röstberättigade knäppkängor som ryms i folklagren blir gärna övermäktig efter ett par replikvändor.

  Nästan roligare att spela whack-a-mole eller nåt då.

  Gillad av 2 personer

  1. ”I religion och politik är människors tro och övertygelser i nästan varje fall införskaffade i andra hand, och utan undersökning, från auktoriteter som själva inte har granskat frågorna i fråga, men har tagit dem i andra hand från andra icke-granskare, vars åsikter om dem inte var värda en mässingsprutt.”
   / Mark Twain (I reviderad utgåva, kapitel 78, sid. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

   ”In religion and politics, people’s beliefs and convictions are in almost every case gotten at second-hand, and without examination, from authorities who have not themselves examined the questions at issue, but have taken them at second-hand from other non-examiners, whose opinions about them were not worth a brass farthing.”
   / Mark Twain (In revised edition, chapter 78, p. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

   Gilla

  1. Intervjun med forskaren som Red Ice gjorde är ersatt av en annan film som ej är relevant.

   Aj aj aj – det är tydligen ett mycket brisant ämne!

   Gilla

 2. Om du möter fler tvivlare kan du väl hänvisa dessa till den som kanske kan mest i landet om klimatforskning, nämligen Professor em i dynamisk meteorologi Lennart Bengtsson. Personligen tror jag mycket mer på honom än de självutnämnda experterna agronom Johan Rockström (som sedan 80-talet givit människan 10 år i taget innan katastrofen kommer utan resultat), eller meteorologen Holmgren.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s