Vi är som nickedockor som inte vågar invända mot något av alla tokigheter som våra styrande genomför

Hur jag än vrider och vänder på det så finns det två saker jag inte kan förstå – dels hur våra styrande låtsas som ingenting trots att landet håller på att krascha samt dels att människor fortsätter att acceptera alla galenskaper som våra makthavare genomför, vilka vi förväntas betala för.

Dagligen för landets partiledare ut nya budskap om vikten av att stå upp för mänskligheten genom mer öppna hjärtan-politik samt så klart det som är prio ett numera för att garantera ett fortsatt inflöde av skattemedel – klimathotet. Det spelar ingen roll att de som synar bluffen inser att man saknar belägg för det man påstår både vad gäller kravet på fortsatt migration och det överdrivna klimathotet, där båda härstammar från det politiska organet FN som Sverige följer slaviskt, utan allt ska genomföras till punkt och pricka.

Men faktum är att det inte spelar någon som helst roll hur många skatter våra politiker ålägger befolkningen eller hur orättvisa gräddfilerna är för nyanlända eftersom svenska folket bara tackar och tar emot som nickedockor oavsett vad som händer, vilket våra makthavare är väl medvetna om.

Den senaste tiden har det framkommit hur många saker som helst som borde få vilket normalt funtat folk som helst att resa sig mot överheten – ensamkommande barn var män, apatiska barn spelade sjuka, medborgarskap delas ut på löpande band, ett tillfälligt uppehållstillstånd öppnar upp för en drös bidrag, äldreförsörjningsstödet är ett slukhål som ger invandrare som inte kan få pension ett tillskott i kassan och dessutom är den svenska kronan i botten samtidigt som vårdsektorn är rejält på dekis medan landets kommuner går med minus tack vare decennier av oansvarig migrations- och integrationspolitik, vilket medför rejäla åtstramningar i välfärden som drabbar främst barn/unga och äldre samt så klart har vi en utbredd grov kriminalitet där polisen tappat greppet.

Den röda tråden är att det är vi som betalar och att vår trygghet är som bortblåst! Detta skulle få vilken europé som helst att gå man ur huse och kräva sin rätt av våra klåpare till politiker som leker med våra slantar som om det vore leksakspengar! Men inte i Sverige, där vi med ett leende på läpparna tar emot all galenskap som produceras i maktens korridorer medan landet fortsätter sjunka som en sten.

Visst pyr ilskan ute i stugorna runt om i Sverige och människor knyter näven allt hårdare i fickan, men att öppet visa denna ilska ligger inte i svenskens natur. Det finns dock ett ställe där ilskan och besvikelsen ligger tung samt ropen skallar på regeringens avgång – sociala medier.I cybervärlden på Facebook och Twitter ventileras svenska folkets ilska under kontrollerade former, som påminner om ett akvarium där vi simmar omkring i begränsade utrymmen och pyr ut vår ilska som inte når utanför kupolens väggar utan håller sig på tryggt avstånd från våra maktgalna ledare som för länge sedan vänt ryggen åt befolkningen.

Visserligen har våra politiker särskilda sidor på sociala medier som de använder för att föra fram sina glättiga budskap, ivrigt påhejade av sina supportrar, men där är kritiken minimal. Det påminner lite om ett sektliknande beteende där man inte har någon som helst självinsikt om att man är fel ute. Tar man en titt på till exempel Annie Lööfs eller Stefan Löfvéns sida så är majoriteten av de som kommenterar otroligt nöjda med precis allt och dyrkar marken under sina ledares fötter. Det finns så många människor där ute som fortfarande inte vill se verkligheten för vad den är och det är skrämmande!

Igår nåddes vi av nyheten att Erdogan kommer få fritt spelrum för sina illavarslande planer, medan flyktingströmmarna närmar sig Europa. Är Sverige redo för ett nytt 2015? Inte på långa vägar eftersom vi inte ens klarat av att ta hand om alla de som redan kommit och redan nu saknas det bostäder. Men i regeringens ögon är det viktigaste att vi framstår som en humanitär stormakt i vått och torrt – att det bara är en tom fasad som när man skrapar lite på ytan visar att vi är på väg käpprätt åt helvete är inte så viktigt i sammanhanget!

Öppna nu era plånböcker på vid gavel för staten behöver alla kronor ni kan skaka fram och det räcker ändå inte på långa vägar. Är du sjuk så får du bita ihop för det här är Sverige 2019 där vi gör allt för att alla ska må bra förutom det egna folket!

#detnyasverige

16 reaktioner till “Vi är som nickedockor som inte vågar invända mot något av alla tokigheter som våra styrande genomför

 1. Tack, Jenny! Denna skrapa behöver verkligen Sverige som land!
  Jag läste något om hur testoteronnivåer p g a kemiskt påverkan, alltså hormonförändrande läkemedelsrester i dricksvattnet, gjort att villigheten att slåss för att bevara vår frihet inte i någon större utsträckning finns kvar.
  Till stor del tror jag att de allt tuffare tiderna med ekonomisk stress och tidspress har sugit musten ur många människor men vi måste komma ihåg att all denna stress har orsakats av de klåpare till politiker som vi har låtit styra vårt land till denna allt svårare livssituation.
  Trots detta så tror jag i min enfald fortfarande på att det måste finnas en gräns för all galenskap och när denna gräns är nådd så….

  Gillad av 3 personer

  1. Får man hoppas på att politikerna själva inser att eller om något är fel, det är stort att erkänna ett misstag utan att skylla på andra.

   Gilla

 2. När bilden eller visionen av landet är viktigare än verkligheten så bör ett varningens finger höjas.
  Jag tror dock inte att allt är nattsvart eller å andra sidan rosenskimmrande heller, men de särskilt enligt omvärlden tydliga tecknen på att kritisk granskning av situationen inte stöds så mycket är oroande. Tino S sa som jag påpekade tidigare att han kunde förstå att regeringen körde med någon vit lögn tills de hade ordnat alla utmaningar, men när problemen kvarstår och enligt vissa förvärras så är det illa.

  Gillad av 1 person

 3. Vi är ett snällt folk men när snälla människor verkligen blir arga så är det inte nådigt. Hade en gång en kollega som var ett under av mildhet och tålamod. Aldrig att han tappade humöret oavsett vilka tokigheter som hände i organisationen. Tills en dag då det brast för honom. Det utbrottet var episkt och man talade om det i flera år efteråt.
  Än så länge jäser allt under ytan men när den snälla människan slutligen exploderar, då kommer det att märkas.

  Gillad av 1 person

 4. Som jag sade härförleden: det enda vi kan göra mellan valen är att försöka minimera vår skatt så gott det nu är möjligt, pengar man inte förfogar över blir svårt att spendera. Simple as that.

  Jag kan faktiskt minnas demonstrationer som drog 20000 personer, men det var längesedan, idag begränsar sig engagemanget till att gnöla lite på fejan och trycka gilla-knappen för extra arga inlägg. Är man riktigt förbannad startar man rentav en namninsamling och lyckas samla hela 647 röster för saken, men dessvärre gör det ringa eller inget intryck på våra folkvalda.

  Hur blev det nu såhär ?

  Jag vill påstå att grunden till mentaliteten lades under 30- och 40-talen när dåvarande politiker tog på sig samhällsbyggandet efter en korporativistisk modell och faktiskt lyckades fixa lite bättre villkor till sina väljare, man byggde bostäder och fixade barnpassning och en massa andra nyttigheter som kom vanligt folk tillgodo, en win-win både för wallenbergarna som fick arbetskraft och störningsfri produktion och för vanligt folk som fick jobb och lite smulor av det växande välståndet och en kvarting på lördagen. Här lades grunden till ett förtroende för de styrande som sedan har kommit att vara alldeles för länge.

  Framåt 70-talet började industrin gnissla ordentligt, man försökte till en början blåsa in pengar i verksamheter som blivit omsprungna av låglöneländer men tvingades till slut ge upp. Resten är historia, wallenbergarna valde att sälja ut sina industriella innehav till börsen (läs AP-fonderna) och sedan sälja in idén till politikerna att vårt välstånd skulle stå och falla med ett medlemskap i EU. Vad man glömde bort i det antagandet var att de borttagna tullarna naturligtvis verkar i båda riktningar, i bästa fall får man ett nollsummespel. Där nånstans tog idéerna slut mer definitivt och man försökte sig på att kopiera fru Tatchers till synes framgångsrika nyliberalism.

  Såhär dryga 30 år senare kan vi konstatera att inte heller nyliberalismen ser ut att kunna erbjuda några lösningar på landets problem, systemet krackelerar lite i taget. Vad vi istället fick var en befolkning som tillhör världens högst skuldsatta tillsammans med en arbetsmarknad där varje utannonserad tjänst drar in hundratals ansökningar, den som är skuldsatt upp över öronen och råkar ha ett fast jobb bråkar inte i onödan.

  Sedan kan man ju fundera över vad slags medborgare som fostras ur kollektivistiska barnomsorgsmodeller, det ligger lite i farans riktning att man får hjärntvättade medborgare som är konsensusorienterade och beroende av att staten visar vägen.

  Vad vi bevittnar nu är sluttampen på det nyliberala systemskiftet där återstående samhällsnytta kommer att avvecklas. Vad som började med att man la ner mentalsjukhusen och privatiserade infrastrukturen avslutas nu med ett scenario där man avsiktligt överbelastar välfärdssystemen för att till slut nå en punkt där vi inte längre har råd. Från vinnarsidan säljs idén in med argumentet att om vi ökar befolkningsmängden drastiskt så påverkas konsumtionen gynnsamt och ger en bredare skattebas, det är därför bl.a. Annie siktar på att vi bör bli minst 30 miljoner i landet.

  Kombinationen av idéfattiga politiker som greppar efter halmstrån och medborgare som fostrats att lita på sina folkvalda har skapat en kvalificerad röra som kommer bli minst sagt kmepig att backa sig ur och jag är rädd att inte heller de snabbväxande utmanarna har någon egentlig idé om hur det här ska gå till.

  Så vad gör vi åt saken ?

  Låt oss till att börja med slå fast att vi har genomlevt en statskupp i slowmotion, för det är vad det handlar om, det finns vinnare och förlorare och i det här systemskiftet tillhör det stora flertalet av medborgarna förlorarsidan..

  Kortsiktigt kommer det handla om att raskt få bort de mest korrumperade av våra folkvalda, men då vill det till att folk slutar tänka med den egna plånboken och försöker se saker i ett större perspektiv. I ett längre perspektiv måste vi krångla oss ur EU, hela konstruktionen är ingenting annat än lagstadgad nyliberalism, så länge vi inte kan påverka spelreglerna är vi totalrökta.

  Gillad av 2 personer

 5. Näven hårt knuten i fickan är tyvärr typiskt svenskt. Måste erkänna att jag mycket hellre ville se transportföretag blockera infarter till städer i protest mot sina villkor, jordbrukare tippa tomatlaster utanför riksdagshuset och bönder sprida slamgödsel framför de miljögrupper som protesterar mot vår djurhållning och odlare. Tror det väcker engagemang hos övriga människor.

  Gillad av 1 person

 6. Jag tror faktiskt på att politikerna och myndigheterna och journalister lyckats tysta Svenska folket.
  Genom att anklaga, anfalla och sparka alla som protesterat , eller velat visa konsekvenserna av mass
  Invandringen.
  Vi får inte glömma alla hemliga samhällskontrakt om lojalitet till arbetsgivaren, som bland annat skolpersonal. Sjukhuspersonal tvingat skriva på och avsagt sig att prata med journalister och visselblåsare.

  De är inget annat än kriminellt i ett demokratiskt samhälle, ändå skriver arbetstagarna på utan protester för att få behålla sin anställning.
  Svensk diktatur.

  Så har många sagt att de inte orkar bry sig för politikerna bryr sig inte

  Genom att inte lyssna på folket och inte bry dig om demokratin. Har politikerna härjat fritt.

  Det är ingen skillnad på den Turkiska regeringen och den Svenska de ljuger och bryr sig om makten.
  De vet vad människor vill men det påverkar inte deras girighet.

  Makt spelar är mycket större och vidrigare än vi kan tänka oss.
  Att Assad och Ryssland hade en agenda varför de startar kriget och drev folket på flykt.
  Samma är nu samarbetet med Ryssland och Turkiet.
  Vi kommer förstå när det är för sent.
  För allt har vinnare och förlorade och vi Svenska skattebetalare slår nog rekord i förluster.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s