Precis som i Sverige har man i Norge problem med våldsamma kriminella ungdomar och politikerna är bekymrade – dra in barnbidraget och tvinga föräldrar att ta ansvar vore något för den svenska regeringen att anamma

Helgen som gick har gått i våldets tecken i Oslo och igår eftermiddag konstaterar man vid Oslos polisdistrikt att man inte har en fullständig översikt över helgens många våldsamma händelser. Bara natten till lördag skedde upp mot 20 våldsbrott, men även natten till söndagen blev det registrerat en rad händelser där våld utövades. I flera av händelserna framstår det dessutom som om våldsutövningarna var oprovocerade.
 
Flera av gärningspersonerna är unga män med utländskt påbrå som har gått till angrepp på enskilda personer eller mindre grupper. Så här långt har totalt fem tonåringar arresterats som alla är kända av polisen sedan tidigare. De greps efter att en man i 20-årsåldern blev slagen och sparkad flera gånger i huvudet på Slemdalsveien under natten till söndag.
 
Jan Bøhler, Arbeiderpartiet, är bekymrad över det ökade våldet i huvudstaden och ser det som ett slags terror mot stadsmiljön.
”-Vi ser mer blint våld där folk blir angripna, överfallna och misshandlade. Slag och sparkar utdelas även mot människor som ligger ned. Grupper och gäng på upp till tio personer som går lös på personer utan anledning. Det behövs mer information om våldsutövarna och både poliser samt nattvandrare bör vara mer närvarande framöver. Även straffen bör höjas så att det blir mer avskräckande att pröva.”
 
Idag möter Oslos byrådsledare Raymond Johansen (Ap) justitieminister Jøran Kallmyr (Frp) i ett möte om ungdomskriminalitet, där helgens händelser kommer att tas upp för att utröna om det finns nog med polisresurser i Oslo samt att de arbetar tillräckligt med förebyggande arbete.
 
Høyres gruppledare Eirik Lae Solberg, säger att de vill öka stödet till nattvandrarna som förra året fick mindre stöd än tidigare.
 
Stortingsrepresentanten och justitiekommittémedlemmen Himanshu Gulati i Fremskrittspartiet (Frp), vill straffa föräldrarna genom att fråntaga dem deras offentliga fördelar som barnbidrag, eftersom minderåriga barn blir tagna för kriminalitet.
-”Föräldrarna måste tvingas ta ansvar. Något är fel när 16-17 åringar utövar våld och kriminalitet under nattetid och helger utan att föräldrarna vet vad deras barn sysslar med.”
 
Mycket bra förslag av Frp och något för våra svenska politiker att beakta i ett land som dras med precis samma problematik fast tjugo gånger värre. Dra in barnbidraget och börja ställ föräldrarna till svars redan från årsskiftet så lär vi få se på andra bullar nästa år!
 
Dock en utopi i Sverige där styret består av ryggradslösa politiker!
 
Den stora skillnaden mellan Norge och Sverige – vilket även tydligt ses i Danmark – är att där pratar man om problemen, vad de beror på och vilka som ligger bakom, medan man i Sverige gör precis tvärtom och såväl poliser, media som politiker gör allt som står i deras makt för att sanningen inte ska komma ut och därför kan vi heller aldrig börja bearbeta problemen på rätt sätt. Där bär justitieminister Morgan Johansson ett stort ansvar, men inte ens dagliga explosioner som leder till att många svenskar lever i otrygghet får regeringen att bryta tystnaden i den humanitära stormakten!
 
#onlyinsweden
#sverigedimridåernasland
#vågaprataomproblemenochdessorsaker
 
oslo

2 reaktioner till “Precis som i Sverige har man i Norge problem med våldsamma kriminella ungdomar och politikerna är bekymrade – dra in barnbidraget och tvinga föräldrar att ta ansvar vore något för den svenska regeringen att anamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s