Här läggs inte ned någonting – tvärtom

Mitt inlägg från i förrgår med videon där en kanadensisk reporter försöker ställa obekväma frågor till Greta Thunberg och hennes far på ett hotell i Kanada, har dragit tusentals läsare till min blogg (50.000 de senaste två dagarna). Detta har givetvis dragit med sig en del ”sektmedlemmar” som synes, för det är väl lättare att vara anonym och kommentera här än på Facebook.

Här på bloggen kan man även kontakta mig via e-post och jag har varit bortskämd med att hittills bara få beröm av tacksamma människor. Idag kom dock ett meddelande av det mindre trevliga slaget från en viss Christer Karlsson.
”Vad är detta för en konservativ och reaktionär blaska och blogg. Ni måste ligga till höger om SD och stora klimatförnekare. Lägg ner.”

Självklart kan inte alla tycka om vad jag skriver, vilket jag har full förståelse för, så jag skrev till honom att det faktiskt är fritt att läsa och att han kunde dra vidare. Jag fick tillbaka ordet ”sopa” följt av skrattande emojisar – så moget att sitta anonym bakom ett tangentbord och vara stor i orden.

Men jag ser det som en vinst – Christer Karlsson läste på bloggen och han reagerade, vilket är hela syftet! Sedan att han har en snedvriden bild av vad jag står för är en annan femma och man kan nästan få för sig att han drar paralleller till medier som Nordfront, vilket är patetiskt.

Det vore tråkigt om alla tyckte likadant och olika åsikter ger upphov till konstruktiva diskussioner, vilket är precis vad jag eftersträvar på min såväl min Facebook-sida som här på bloggen. Kan man bara påverka en person att börja tänka efter, så är det ett framsteg. Det är självständiga personer som vågar ifrågasätta som vi behöver fler av.

Herr Karlsson däremot lär så klart aldrig kunna tänka en självständig tanke och verkar tillhöra det skrået som klassificerar alla som inte tycker politiskt korrekt som högerextrem, men man kan inte vinna över alla på rätt sida!

#högerextremaärviallihopa

nej

18 reaktioner till “Här läggs inte ned någonting – tvärtom

 1. Klimatförnekare???

  Klimatet har alltid befunnit sig i förändring alldeles oavsett vad människorna tar för sig. Betänk att Skandinavien varit täckt av ett tre kilometer! tjockt istäcke under den senaste istiden. Klimatet förändrades och istäcket började så sakteliga att smälta och detta utan någon som helst mänsklig påverkan.

  Nu visar vissa klimatforskare att havet kan stiga med drygt 5 meter. Det är förvisso ingen som händer inom 10 år utan år 2300 och med 5 % sannolikhet. Detta under antagandet att koldioxidutsläppen bara fortsätter att stiga i 281 år till. Självklart finns det ingen ansvarsfull forskare som kan ställa sig bakom en dylik meningslös beräkning som inte har med seriös vetenskap att göra.

  Havsnivåerna visar ingen accelererande ökning sedan mitten av 1800-talet. Havsnivåerna stiger med ca. 3 mm/år och har så gjort sedan 150 år tillbaka. I Sverige så sjunker dessutom havsnivåerna på grund av den pågående landhöjningen.

  Förre presidenten Obama, som för övrigt fick Nobels fredspris för att han startade tre nya krig, tycks inte heller tro på alarmerande stigande havsnivåer, med tanke på att han och frun just köpt en fastighet på en ö…

  https://wattsupwiththat.com/2019/08/24/sea-level-rise-president-obama-just-bought-a-beachside-property/

  Gillad av 4 personer

 2. Nämen fy vilken typ.Mycket elände i Sverige hade kunnat undvikas ifall sanning inte stämplades som högerextremism.Den sk vänstern är de verkliga svikarna mot vanligt folk.Det är vanligt folk som först drabbas av nedskärningar.Nedskärningar pga alldeles för hög flyktinginvandring på kort tid.
  Grattis till ökad trafik till bloggen!

  Gillad av 2 personer

 3. Jag vill också berömma dig för dina inlägg här på bloggen!

  Brisanta och viktiga frågor är svårt att skriva om. Du gör det på ett trevligt sätt och det gör att vem som helst vågar läsa. Verkligheten är ibland smärtsam. Mycket smärtsam. Men allmänheten måste ta ett eget ansvar för samhällsutvecklingen – makteliten strävar endast efter att utöka sin egen makt och förmögenheter. Vi andra blir då fattigare och fattigare på resurser.

  Det vore roligt om fler deltog i diskussionerna här på bloggen!

  Gillad av 3 personer

 4. Det står väl denne Christer Karlsson fritt (om hen följer bloggens regler) att bemöta dina alster vad innehållet anbelangar, här i kommentarsfältet.
  Nu tror jag inte att hen klarar av att bemöta sin meningsmotståndare i sak, då det ju tydligt framgår att vederbörande saknar argument för sin egen uppfattning om sakfrågan.

  Bra Jenny att Ni tar upp och offentliggör den här typen av reptilbeteende (inget ont om reptiler då), så att läsarna kan bilda sig en uppfattning om hur debatten förs av vissa.

  Hoppas Ni orkar fortsätta till nöje och framför allt NYTTA för oss mediakonsumenter som behöver en mer nyanserad bild av verkligheten att förhålla oss till.

  För övrigt anser jag att CO2 skulle förbjudas. (lite ironi där, men inte mer verklighetsfrämmande än vissa argument i klimatdebatten).

  Gillad av 1 person

 5. Förstår inte varför du nämner Nordfront i negativa ordalag. Jag känner folk som utåt sett är något annat men ser sig själva som nationalsocialister som genomskådat både förintelsebluff och klimatbluff, vet sanningen om JFK-mordet och Estonia mm. De är de mest intelligenta jag träffat och bland dessa finns både fysiker, musiker, kompositörer, finansanalytiker och matematiker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s