Lynchstämning i Bangladesh efter anklagelser om hädelse ledde till våldsamma sammanstötningar med polis

Upp mot 20.000 personer tågade tidigare idag på Bangladesh gator för att kräva dödsstraff efter att en hinduisk man arresterats, anklagad för hädelse på grund av ett Facebook-inlägg om profeten Mohammed.

Protesterna var våldsamma och polisen fick använda skarp ammunition i självförsvar mot en grupp muslimska tillbedjare när demonstranterna blev allt mer aggressiva och började kasta stenar mot polisen.

Minst fyra personer sköts till döds och upp mot 50 andra blev skadade, varav ett dussin var från brottsbekämpande myndigheter. Enligt läkarna på sjukhuset där de skadade vårdas, så är det flera som kämpar för sina liv och dödstalen kan komma att öka.

Den hinduiska mannen som arresterades i lördags anklagades för att ha förtalat den muslimska profeten Mohammed i ett Facebook-inlägg och anstiftat religiös spänning. Den anklagade mannen nekade dock till anklagelserna och menade att hans konto blivit hackat. Polisutredningen ledde till att tre personer fängslats för att ha hackat mannens konto.

2016 skedde en liknande händelse, när ett Facebook-inlägg hånade islams heligaste platser och arga folkmassor attackerade hindutempel i östra Bangladesh, ett land som består av 90% muslimer.

Några år tidigare ledde ett förtalande foto av Koranen till att buddhistiska kloster, butiker och hem sattes i brand.

För mig är det helt obegripligt att människor kan vara så fanatiska över en religion och jag tycker det är obehagligt. Hade den arga folkmassan fått tag i mannen före polisen hade han varit lynchmördad vid det här laget.

Med tanke på Sveriges utveckling, där muslimska invånare hela tiden ökar samtidigt som vi allt mer vänder ryggen åt de sekulära ideal som tidigare rådde i landet, känner jag en viss oro för vad framtiden bär i sitt sköte. Jag hoppas dock innerligt att mina barn ska slippa leva under dylikt fundamentaliststyre i framtiden, där extremister låter religionen råda framför sunt förnuft!

#sekulariseramera
#nejtacktillreligiösafanatiker

https://www.rt.com/news/471370-bangladesh-police-muslim-protest-facebook/

bangladesh.jpg

4 reaktioner till “Lynchstämning i Bangladesh efter anklagelser om hädelse ledde till våldsamma sammanstötningar med polis

  1. Självklart är det muslimer som inte tål att en viss sagofigur och påhittade berättelser kritiseras. Det går att skämta om alla andra religioner. Ta Dave Allen och hans skämt om främst den katolska kyrkan. Finns att skratta åt på youtube. För övrigt konstigt att youtube inte plockat bort dessa ”allvalriga” hädelser gentemot den katolska kyrkan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s