Klimatdebatten fortsätter trots att människor har svårt att hålla isär klimat och miljö

Två repliker i dagens Ystads Allehanda, varav den ena inte kan skilja på klimat och miljö. Jag orkar inte… 🙄

För min del känns det som att frågan är utagerad, men då får min nya kritiker vatten på sin kvarn om att jag inte har belägg för mina påståenden. 🤔 Vad tycker ni – bör jag skriva replik igen eller låta det bero?

10 reaktioner till “Klimatdebatten fortsätter trots att människor har svårt att hålla isär klimat och miljö

 1. Jag tror att det är viktigt för debattklimatet att du står på dig och argumenterar emot.

  Det finns mycket vetenskapligt material som stöder din åsikt. Har man chansen att få fram det i MSM är det mycket värt. Som vågor på vattnet sprider det sig bland allmänheten att MSM ger en ensidig, tillrättalagd bild. Många kan tänka ”vad mer har de ljugit om?” – och det är BRA!

  Hoppas att du har energi och klara tankar så du kan fullfölja en god strävan!

  Gilla

 2. Hej Jenny, Tack för alla intressanta artiklar. Fortsätt skriv…du behövs! Har du läst Falskt Alarm av Gösta Pettersson ? Den kan laddas ned gratis. Där finns fakta. Mvh från söder om landsvägen i Abbekås Hans Thysell

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

 3. Jag gillar alla dina inlägg. Du har rätt, det krävs mycket utrymme att förklara varför klimatdebatten har blivit som den blivit. Min åsikt är att inte dragas in i någon slags pajkastning med individer som inte har den kognitiva förmågan att se samband. Istället är det viktigare att komma med återkommande viktiga fakta. Där kan du hjälpa till att väcka samhällsmedborgare hur man på ett enkelt sätt kan inhämta kunskap. Det finns ju offentliga databaser och observationer om vad som händer angående klimatets förändringar. Detta borde ju mainstream media skriva om. Ett annat talesätt som väl stämmer in ”det är lättare att lura någon än att förklara för någon som blivit lurad” Med detta menar jag att dagens samhällsmedborgare är stöpta i en form som ska passa in i någon annans agenda, och det kommer att ta tid att vända denna dåraktiga inriktning. Men att hjälpa våra medmänniskor att ge dem kunskap och kognitiv träning för att lättare förstå verkligheten, just som jag tycker du gör, så ska man ändå se positivt på framtiden.

  Gillad av 1 person

 4. Men det finns väl inga entydiga bevis vare sig för den ena eller den andra teorin? Det är väl spekulationer från båda sidor? Sanningen är väl att ingen vet.Jag tror dock att miljöpåverkan också påverkar klimatet.

  Gilla

 5. Enligt den längre förvirrade insändaren är redan rubriken intressant i och med att det är just det som alla dessa klimtahysteriker själva inte tål. D.v.s. att deras syn på den påstådda klimatändringen som människan sägs ha orsakat inte tål att granskas överhudvudtaget. Invändningar mot deras teorier betraktas som hat och hot. Att kritisera Greta som nu turnerar med sin cirkus i Kanada är också hat. Fråga gärna Greta hur hennes team togs sig till Kanada? Simmade dom eller kanske att dom flög? Oärligare kan knappast en grupp männiksor vara än hela denna stab som servars Gretas turnee.

  Den kortare insändaren är väl ok. Överbefolkning är problemet med stort P.

  Gillad av 1 person

 6. Tror att du redan har gjort din poäng, onödigt att tjata då ni ändå inte lär uppnå samsyn kring vad som är vad i klimatfrågan. Spara krutet till någonting viktigare.

  Gilla

   1. Bra där Jenny!

    Enligt SMHI.

    Citat: ”SMHI har nära homogena mätserier av globalstrålning sedan 1983. Sedan mitten av 1980-talet och fram till omkring 2005-2006 ökade den årliga globalstrålningen med nära 8 % i Sverige. Liknande tendens ser man i stora delar av Europa. Högtrycksblockeringar över Skandinavien gav mycket soligt väder under framförallt maj och juli 2018 vilket bäddade för topprekord av globalstrålning över Sverige.” Slut citat.

    http://www.smhi.se/data/meteorologi/stralning/stralning-1.17841

    Den som inte tror att ökad globalstrålning från solen spär på den globala temperaturen har mycket att lära.
    Även varma sydliga och sydvästliga vindar bidrar förstås till höjda temperaturer. Jämför gärna med nordliga vindar och hur dessa påverkar temperaturen. Även förekomsten eller brist på moln har en avgörande inverkan på temperaturen.

    Gillad av 1 person

 7. Käbbla inte! Rdovisa data! Ange källan! Använd inte argumentationsfel (lögn) Upplys bara de som gör det om vad lögnen kallas! Allt annat skapare enbart två käbblande läger, när det vi alla vill ha och behöver är enhet och trygghet från evidenta utrotningsevent genom god beredskap.

  Ett exempel på hur man lugnt och stilla får en klimatalarmist att skämmas så pass att denne inte vill publicera kommentaren:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/10/07/kritik-klimathotet-anders-romelsjo-den-refuserade-refuseraren-censurerar/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s