De som tror att man kommer åt gängkriminaliteten genom att arrestera bort problemet är helt fel ute

Att hårdare straff inte löser gängkriminaliteten är sanningens ord från polischeferna som ansvarar för landets särskilt utsatta områden. Tillflödet av nya kriminella måste stoppas är deras uppmaning och det kan göras på flera sätt som jag ser det.

Förutom förebyggande arbete, är en viktig faktor att begränsa invandringen, även om ingen av våra styrande vågar göra den kopplingen officiellt – till och med att stänga gränserna skulle behövas tills vi rett upp det kaos som våra makthavare skapat efter år av oansvarig migrationspolitik.

#slutaimporteranyaproblem

Källa: GP

12 reaktioner till “De som tror att man kommer åt gängkriminaliteten genom att arrestera bort problemet är helt fel ute

  1. Förvisso, men inlåst bus syns i statistiken. Påverkar Sverigebilden negativt, dessutom lär det tyvärr vara fullt i finkan.
   En teori i alla fall.

   Gilla

 1. Mycket bra kommentar från en av mina följare på Facebook! 👏👌

  ”Jag ger nio åtgärder som effektivt skulle ta bort gängen från svenska städer:
  1. Erbjud 50 000 kronor kontant till dem som anonymt anmäler illegalt vapeninnehav och detta leder till dom. Då är det slutviftat med vapen från BMW. Det bryter upp lojaliteten.
  2. I USA säger man ”follow the money” – öka samkörning och kontroll av offentliga register för gängmedlemmarnas närstående för att lokalisera var de parkerat vinsterna från kriminell verksamhet. Nyttja Skatteverket till att få fram svar, eventuellt sköntaxera och utmät – och var beredd att utmäta tillgångar i utlandet.
  3. Samordna mellan a-kassa, Försäkringskassan, kommun och andra myndigheter att fastställd kriminell inkomst avbryter bidragsutbetalningar. Sammanför samboende som falskeligen separerat i folkbokföringen och nyttja den taxerade kriminella inkomsten för att omvärdera bidrag.
  4. Öka avståndet mellan hemorten och fängelsevistelsen även om det skulle innebära byggande av en riksanstalt i Karesuando. Idag kan fängslade gängmedlemmar behålla sin status när deras wannabes och flickvänner kan komma och gå på frekventa besök. Fängslad gängmedlem går från megastar till förlorare.
  5. Tillåt inga personliga kläder, skor, accessoarer eller smycken som kan indikera status i fängelsemiljö utan fokusera på fängelseuniformer designade som albanskt 60-talsmode med texten ”Tillhör Statsverket”. Låter löjligt – men du blir förvånad hur det stör gängmedlemmar eftersom de nekas visa status.
  6. Brottsverktyg, oavsett art, i de kriminella nätverkens verksamhet förverkas och säljs av staten till förmån för Brottsofferfonden. Vare sig det är bilar, bostadsrätter, mobiltelefoner eller datorer. Förstahandskontrakt på lägenheter överförs till kommunens bostadskö.
  7. Avskaffa förtidsfrigivning för alla utom förstagångsdömda som uppför sig väl. Inse att det kan handla om förvaring.
  8. Ett trendbrott – tillåt åklagare erbjuda straffrabatt för gängmedlemmar som vittnar mot andra kriminella.
  9. Ytterligare ett trendbrott – tillåt polisen att göra brottsprovokation.
  Endast genom att slå sönder de kriminella gängens affärsmodell och undergräva status kan man komma tillrätta med problemet.
  Allt annat är bara fagert tal.”

  Gilla

 2. Nyckeln till att få fason på problemet ligger i att ta skitungarnas familjer som gisslan, riskerar hela klanen att åka ur landet efter att ha blivit avplockade blinget så lär vi få se social kontroll av avkomman på ett helt annat sätt. Visst är det ett extremt grepp rent juridiskt men det kommer garanterat att fungera och ger dessutom ett lysande tillfälle att dumpa en del barlast.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s