Historisk fras censureras bort ur spel på grund av rasistkoppling medan mord på spädbarn, incest och slavhandel är acceptabelt

Som mor till en gamer försöker jag hålla mig lite uppdaterad kring vad som händer i spelvärlden och tyvärr har kraven om politisk korrekthet, precis som i filmvärlden, även hittat till spelutvecklandet.
 
Spelare runt om i världen är nu mäkta upprörda över det faktum att spelutvecklarna till det historiska spelet ”Crusader Kings”, som utspelar sig under korstågen, deklarerat att man kommer att klippa bort ett kristet stridsrop och även göra andra politiskt motiverade förändringar i sin uppföljare efter att ha blivit pressade till att vidtaga åtgärder.
 
Det är den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive som tar bort frasen ”Deus Vult” (Gud vill) från sin tredje del av spelet som släpps nästa år, efter att frasen fått uppmärksamhet online. Paradox agerar efter att bland annat journalister uttryckt att denna meme älskas av rasister på internet.
 
Efter att den latinska frasen var med i Crusader Kings 2, blev den populär online och blev en så kallad ”meme” som snabbt spreds samt användes i såväl diskussioner om islamism som i mer ironiska sammanhang. Frasen har dessutom blivit en vanlig slogan i många gaming communities.
 
Att det mångmiljonsäljande spelet utspelar sig under korstågen och att historisk noggrannhet är en viktig ingrediens är tydligen inte längre viktigt i sammanhanget.
 
Själva censureringen baseras på en upprörd folkmassa som gått igång på denna meme och har pressat på om att ”Deus Vult” ska tas bort helt från spelet under en ganska lång tid.
 
Det är dock nonsens att man försöker göra korsriddarna politiskt korrekta, särskilt eftersom spelet innehåller mord, incest, slavhandel och ännu värre saker.
 
Icke överraskande så innehåller Crusader Kings 2 både jihad och frasen ”Allah is great” (Allah är stor) och hittills har ingen krävt att det ska tas bort.
 
Det är dock inte bara Crusader Kings som drabbas. I våras kom det fram att spelet Mortal Kombat 11 hade tagit bort handtecknet för ok (👌) på grund av kopplingen till extremhögern. Det våldsamma dräpandet verkade dock inte besvära folk lika mycket.
 
Nyligen släppte Crusader Kings en trailer som fokuserar på ett mord på ett spädbarn, en scen som åtföljs av berättarrösten som säger ”verklig strategi kräver list”. Således är en historisk fras som härrör från den tiden olämplig och föremål för censur, medan mord på barn är helt acceptabelt samt till och med rekommenderas!
 
I framtiden kommer man troligen minnas ”den politiskt korrekta” tidsepoken som en förfärlig tid som medförde att människor slutade använda sitt sunda förnuft.
 
#hycklerietvetingagränser
 
crucade

En reaktion till “Historisk fras censureras bort ur spel på grund av rasistkoppling medan mord på spädbarn, incest och slavhandel är acceptabelt

  1. OWO (one world order) avhumaniserar alla som inte vill ha den framtid de tvingar på oss.

    Under åratal har de i MSM och andra sammanhang kopplat ihop dåliga beteenden med höger, populist, nazist, fascist, förnekare av XXX

    Allmänheten ska dresseras att reagera med reptilhjärnan till att se dessa som fiender.

    Att sudda bort det positiva med den kristna ”vita” kulturen är målet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s