D-dagen är här

Idag ska det brittiska underhuset ta ställning till det nya Brexitavtalet som Boris Johnson förhandlat fram med EU och han behöver stöd av en majoritet av de 650 ledamöterna. Men även om oppositionen gör allt för att stoppa avtalet eller skjuta det på framtiden, så är det mest troligt att det blir ett ja eftersom EU redan har sagt ja.

Det är även intressant att notera hur svensk media har ändrat retoriken kring Bojo – från att ha utmålat honom som en tölpig clown till att nu se honom som den statsman som mot alla odds lyckats få fram ett Brexitavtal att ta ställning till.

Tyvärr är vi inte där än vad gäller USA:s president Donald Trump som svenska journalister älskar att häckla – senast igår på Aftonbladet som fortfarande ligger kvar bland de övre rubrikerna. Inte undra att svenska folket överlag inte vet vad som händer i USA och specifikt vilka bra saker Trump gjort för landet samt sitt folk när man bara får en ensidig bild presenterad dagligen och ett konstant svartmålande. Det är faktiskt skamligt låg nivå från de svenska mediehusen!

Men tids nog kommer alla dessa översittare att sätta skrattet i halsen eftersom mycket är i görningen bakom kulisserna och dessutom har Trump mycket goda vinstchanser i nästa val eftersom han har stort stöd hos folket, vilket bara det kommer att täppa till truten på många av hans belackare!

Idag hejar vi dock på Bojo när han förhoppningsvis visar vart skåpet ska stå!

#letsgobrexit

Bildkälla: DN

En reaktion till “D-dagen är här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s