Fler bombtekniker måste rekryteras och ny kartläggning visar att tusentals personer i Sverige är kopplade till kriminella nätverk som gör att polisen inte hinner utreda andra brott

Det smälls som aldrig förr i Sverige och senast inatt smällde det igen i ett trapphus i Frölunda efter att två maskerade personer kastat in en stor smällare. Varje dag är det nya sprängningar och trenden verkar hålla i sig, vilket fått till följd att polisens bombskydd aldrig har haft så mycket att göra som i år. Nu måste fler bombtekniker rekryteras till det nationella bombskyddet som är baserade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Samtidigt rapporteras det om att det på åtta platser i Storgöteborg finns terriotirella kriminella grupper som i princip uppfyller EU:s kriterier för organiserad brottslighet med flera bubblande konflikter där det enligt polischefen kan smälla när som helst.

Enligt en kartläggning som Göteborgsposten gjort är upp mot 900 personer kopplade till nätverk i Göteborg, varav hälften i nordost. Enligt polisen består dock den hårda kärnan av betydligt färre personer.

I Sverige handlar det enligt polisen totalt om tusentals personer som gör att polisen inte hinner utreda andra brott.

Det är dock inte bara sprängningar som skördar skador på byggnader och civila som är problemet, utan vi har även ett stort antal skottlossningar och knivhuggningar att ta hänsyn till som alltför ofta skördar dödsoffer. Senast inatt blev en man i 20-årsåldern knivskuren i halsen vid ett stort slagsmål på en parkeringsplats vid centralstationen i Göteborg. Mannens liv gick inte att rädda och han avled senare på sjukhus.

Ännu ett drägg bortrensat tänker nog några, men samtidigt någons son och bror som aldrig kommer hem igen.

Att våra makthavare skapat det här otrygga samhället genom sin usla politik och sina felprioriteringar är inget mot den ilska samt maktlöshet man känner över att de blankt struntar i att hantera konsekvenserna av sitt agerande!

Även om den rödgröna regeringen med Morgan Johansson i spetsen bär ett stort ansvar, så ska de inte bära hela hundhuvudet för det är sju partier som sitter med fingrarna i syltburken och medverkat till den misär som under lång tid växt fram medan man roat sig med att stoppa huvudet i sanden.

Den kompakta tystnaden från våra styrande politiker är så talande och det verkar som att de tror att det räcker med att de haft ett möte om gängkriminalitet för att man ska kunna rycka på axlarna åt landets växande problem!

Det är nästan så att man önskar att några av dessa ligister ska sätta en laddning utanför porten till Rosenbad, för det är nämligen först då som våra syltryggar till politiker kommer att agera med kraft! 🤬

#crashboombang
#detnyasverige
#avgåregeringen

Källa: GP

7 reaktioner till “Fler bombtekniker måste rekryteras och ny kartläggning visar att tusentals personer i Sverige är kopplade till kriminella nätverk som gör att polisen inte hinner utreda andra brott

 1. Man kan tyvärr få intrycket av att situationen kan vara en aning sämre än den väldigt positiva bild som målas upp av Sverige. Mycket kan ju vara en tolkningsfråga av hur man ska använda statistiken och vilket annat land och tillstånd man ska jämföra med, under tex digerdöden var det inte så roligt.
  I alla fall så får jag inte ihop resonemanget att detta land skulle vara
  ”Ett av världens rikaste länder”
  ”Vi har råd”
  ”Humanitär stormakt ”
  med andra faktum som
  ”Ett ökande antal fattigpensionärer”
  ”Kommuner i kris”
  Minskad värme och indragningar på äldreboenden ”
  Är jag eller regeringen dum?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s