Turkiet sponsrar samt understödjer extremistgrupper som leder Operation Peace Spring i norra Syrien

För snart en vecka sedan mördades den kurdiska politikern Hevrin Khalaf, vilket väckte uppmärksamhet internationellt. Khalaf var ingen krigare, hon var partiledare för Framtidspartiet och kvinnorättsaktivist.

Den 35-åriga Khalaf körde på motorvägen i norra Syrien när hennes pansarfordon tvingades av vägen genom kraftig beskjutning och hon samt hennes chaufför drogs ut ur fordonet.

Hennes obduktionsrapport är ingen vacker läsning och visar att Khalaf blev slagen i huvudet och längst ned på vänster ben med ett fast föremål, vilket ledde till frakturer i benet. Hon blev även slagen med ett vasst föremål på baksidan av benen samt dragen i håret så att håret lossnade med huden från baksidan av huvudet. Sedan blev hon träffad av ett skott i huvudet på nära håll och innan hon föll i marken blev hon träffad av fyra skott i ryggen som gick ut genom magen. Dödsorsaken var hjärnblödning efter skottskadan i huvudet.

En turkisk tidning, Yeni Safak, beskrev mordet på Khalaf som en ”framgångsrik operation”.

Gruppen som tog på sig dådet är Ahrar al-Sharqiya, en sunniislamistisk extremistorganisation – en av dussintals militanta grupper som växt fram efter kaoset i det syriska inbördeskriget och som nu arbetar åt Turkiet. Det finns flera videos postade online som visar hur extremistgruppen avrättar människor, vilket inkluderar perforering av redan döda kroppar med kulor.

En annan förgrening av de militanta grupper som slåss för Turkiet är de mindre kända Jaish al-Islam (the army of Islam) och Sultan Murad Brigade, som fått namn efter den Ottomanska kejsaren. Dessa grupper leder Turkiets operation ”Peace Spring”. Dessa krigare som betalas och understöds av Turkiet har anklagats för multipla krigsbrott – mord, avrättningar, kidnappningar.

Det är mycket obehagligt med dessa extremistgrupper som hela tiden understöds av olika regimer och får fritt spelrum att mörda oskyldiga samt växa sig starkare. De hundratals IS-terrorister som nyligen flydde fångenskapen tack vare riktade attacker från Turkiet lär säkert tas upp i denna gemenskap, såvida de inte har siktet inställt på Europa och de vilande cellerna som bara väntar på order.

Även om vi nu ikväll nåtts av nyheten att USA förhandlat fram en vapenvila i området, så är det inte omöjligt att det bara är en tillfällig respit och att diktatorn har en plan B.

Värst av allt är dock tanken på att våra skattepengar kan ha varit med och bidragit till denna vidriga krigshandling i och med avslöjandet igår om att våra skattepengar till svenska moskéer kan ha hamnat i den turkiska statskassan. Svenskarnas godtrogenhet utnyttjas verkligen av alla!
#diedummenschweden
#restinpeaceHevrinKhalaf

https://www.theage.com.au/world/middle-east/this-kurdish-woman-s-death-sparked-a-global-outcry-now-we-know-how-she-died-20191017-p531qs.html

syria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s