Snart på en gata nära Dig?

I Dublin växer antalet hemlösa och hemlösa barn blir en allt vanligare syn. I tisdags syntes 5-åriga Sam sittandes på gatan och äta mat från en kartong – en bild som gått viral. Sam var dock inte det enda barnet den kvällen, utan fyra andra fanns också på caféet som genom en volontärgrupp bistår de hemlösa med mat och hygienprodukter. Man säger att barn var en ovanlig syn för några år sedan, men numera är det tvärtom.
 
Med tanke på vårt eget lands utveckling, där alla varningsflaggor är hissade och vi verkar vara på väg mot en rejäl krasch, hör man allt oftare hör hur många svenska barnfamiljer i ekonomiska trångmål blir vräkta samt inte får någon hjälp från socialen. Det är därför inte omöjligt att vi inom en snar framtid kommer att se hemlösa barn på gatorna i Sverige.
 
Noter att jag inte räknar in marockanska kriminella gatubarn eller ensamkommande afghaner i denna kategori, utan vi har faktiskt problem med barnfattigdom bland infödda svenskar – ett problem som dessutom växer i takt med att samhällsproblemen ökar och klyftorna blir allt mer synliga när regeringens snedvridna prioriteringar de senaste åren alltmer börjar bära frukt.
 
Tyvärr verkar ingen av våra makthavare ha som ambition att bromsa de skenande kostnaderna för otaliga bidrag till kreti och pleti, utan vi rusar på i expressfart medan alltfler svaga individer – såväl stora som små – slås ut under vägen.
 
Det är lustigt att det alltid finns hur mycket pengar som helst till migration och klimatet, men aldrig ett korvöre till den egna befolkningen!
 
#detnyasverige
 
barn

5 reaktioner till “Snart på en gata nära Dig?

  1. Barn som det på bilden, skulle aldrig komma på tanken att skada någon.

    Marockanska ”gatubarn” har utfört vidriga våldsdåd flera gånger i grupp. Om riktiga inhemska barn inte skyddas, kan saker hända som man bara kan gråta över.

    Gillad av 2 personer

    1. Ett av de tydligaste tecknen är R. Aschbergs AFA (int. AntiFa), den moderna versionen av B. Mussolinis svartskjortor. Den stora skillnaden förr mot idag, är att förr, så maskerade de sig inte på grund av feghet …

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s