Färgad transvestit spelar Askungens gudmor i nyversionen – de enda som uppskattar remakes av filmklassiker med färgade karaktärer och blandkön är media

Kvinnliga huvudrollsinnehavare i Ghostbusters, Oceans 8, Thor och Captain Marvel samt färgade skådespelerskor som huvudkaraktär i Den lilla Sjöjungfrun och James Bond, är alla exempel på filmer där filmbolagen gjort en ny version med fokus på kvinnor och mångfald som ligger så ”rätt” i tiden. Lägg därtill nyversioner av alla barnklassiker som till exempel Lejonkungen och Aladdin, så är bilden komplett. Det enda problemet är att det bara är media som är helt till sig över att man ersatt män med kvinnor och lyfter fram mångfald, medan det inte går hem hos publiken.

Den senaste filmen att slaktas är 1950-tals klassikern Askungen som Sony Pictures gör en nyversion av, där den cubanskamerikanska skådespelerskan Camilla Cabello spelar prinsessan och den mörkhyade transvestiten Billy Porter blir fe som Askungens gudmor.

Det finns inte så mycket att säga om denna märkliga utveckling, utan jag skakar bara på huvudet. Det är tur att det finns bra filmer från förr att titta på för det verkar som att filmbolagen lider av idétorka!

https://www.rt.com/usa/470868-transgender-fairy-godmother-cinderella/?fbclid=IwAR1Gkht0nDg7LlkLXfB5ITIJouZi9RKhtvTwU57qJdVdyZhHUyxViCmG-Gk

askugen.jpg

3 reaktioner till “Färgad transvestit spelar Askungens gudmor i nyversionen – de enda som uppskattar remakes av filmklassiker med färgade karaktärer och blandkön är media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s