Hundratals klimataktivister arresterade i Bryssel samtidigt som nya uppgifter visar att aktivisterna får betalt för att demonstrera

Belgisk polis använde vattenkanoner och pepparspray för att skingra hundratals klimataktivister som under gårdagen demonstrerade nära det kungliga palatset i Bryssel. Demonstranterna är en del av aktivistorganisationen Extinction Rebellion och kräver att kungen ska kliva ut ur sin komfortzon för att deklarera nödläge för klimatet i landet – något som för övrigt även Vänsterpartiet här i Sverige har som krav.
Hundratals demonstranter arresterades och förutom att ockupera Koningsplein nära det kungliga palatset i Bryssel, så tog sig även en grupp demonstranter in i den kungliga trädgården.
Samtidigt kommer det nya uppgifter om att aktivisterna i Extinction Rebellion, vilka för övrigt har kopplingar till Greta Thunberg som i juli samlade in pengar till organisationen iklädd en AFA-tröja, får betalt för att demonstrera.
Vänsterextrema Extinction Rebellion har betalat ut miljonbelopp i ”löner” på upp till 5.000 kronor i veckan åt klimataktivister som går med på att delta i deras aktioner. Det välfinansierade vänsternätverkets grundare, Roger Hallam, har öppnat för att ”störta regeringar” med våld och blodsspillan för att nå sitt mål.
Totalt har åtminstone cirka 2,5 miljoner kronor betalats ut i liknande ”löner” och nu oroar sig klimatnätverket för att åka på en rejäl skattesmäll på motsvarande miljontals kronor efter att en ledamot i det brittiska parlamentet krävt att det brittiska skatteverket ska utreda nätverket.
Organisationen har dock en rad kända donatorer som säkrar verksamhetens finansiering. Bland de större bidragsgivarna till Extinction Rebellion finns popbandet Radiohead som skänkt cirka 3 miljoner kronor och bankiren Chris Hohn som skänkt drygt 600.000 kronor.
Det osar katt om hela klimathysterin och frågan är hur lång tid bluffen kan fortgå? Man märker att svensk media överlag tagit ett steg tillbaka, vilket tyder på att man kanske inser att ”bevismaterialet” inte längre håller. Förutom DN så klart som senast idag hade ett jättereportage om Thunberg och dessutom fortsätter med sin löjliga klocka som räknar ned tiden tills jordens undergång. Den tidningen skulle verkligen behöva få reducerat mediestöd med tanke på de fake news som man öppet sprider utan minsta betänklighet på konsekvenserna. Bedrövligt!
#vaknasverige
rebel

12 reaktioner till “Hundratals klimataktivister arresterade i Bryssel samtidigt som nya uppgifter visar att aktivisterna får betalt för att demonstrera

 1. DN har inget presstöd så vitt jag vet.De har säkert andra bidrag men inte just presstöd.Jag kan iofs ha fel om presstödet,har inte kollat så noga.

  Gilla

   1. Det finns tydligen både presstöd och ett nyinrättat mediestöd.Villkoren för mediestöd verkar inte vara så märkvärdiga och det räcker med 1500 regelbundna användare.Du är väl snart där,det står ingenting om att det skall vara en papperstidning.Dock skall tidningen ”främja tillgänglighet för petsoner med funktionsnedsättning”
    Du kan nog söka för din blogg!

    Gilla

   2. Säg inte det,med lite marknadsföring så borde du snart vara där.Det är den elektroniska trafiken som skall redovisas och det innebär väl antal unika besök till bloggen per år så jo,du är nog där tror jag.Testa!

    Gilla

   3. Jo den elektroniska trafiken kvalar jag in på, men när man läste vidare om alla uppgifter som ska bifogas och intygas så får det nog anstå – jag har varken registreringsbevis eller intyg som ansvarig utgivare t.ex. Det här är trots allt bara något jag gör på fritiden.Tack ändå för tipset!

    Gilla

 2. Jenny, varför kallar du dessa kaoter i Extinction Rebellion för klimataktivister? Det rör sig om en organisation med personer som med odemokratiska och våldsamma medel kämpar för att störta samhällen (vilket du ju i och för sig också skriver) och orsaka företag och privatpersoner ekonomisk och fysisk skada.

  Jag föreslår klimatterrorister. För det är ren terror som dom utövar. Fast klimat är ju också fel, för dom struntar fullkomligt i fakta om detta tema samt orsakar med sina aktioner direkt och indirekt skada på miljön. Låt oss kalla dom terrorister helt enkelt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s