Våga ifrågasätta om vi får hela bilden

Det är väl konstigt att vi gått från att inte kunna öppna en tidning utan att få klimatalarmism uppkört i ansiktet till att bli knäpptyst. I Sverige fortsätter man förstås likt förbannat att prångla ut skrämmande rubriker varvat med hyllningar om Greta Thunbergs förträfflighet, även om det har minskat rejält i antal, men i internationell media är klimathotet som bortblåst. Inte ens The Guardian som var värst skriver något längre. Om nu jorden ska gå under om åtta år och det verkligen skulle föreligga ett klimathot så är det väl ytterst märkligt att man helt sonika slutat skriva om det?

Även om klimatet inte är ett ämne som jag känner mig särskilt hemma på, så ville jag väcka lite frågor hos Ystadborna till morgonkaffet genom en insändare om det överdrivna klimathotet som YA publicerat idag. Det är inte lätt att sammanfatta klimatbluffen i några korta punkter och jag tror att för den som inte alls är påläst om turerna i klimatdebatten så framstår det främst som att jag är en inbiten klimatförnekare som förmedlar rappakalja, vilket antagligen kommer resultera i en bitter replik som sågar mig vid fotknölarna, men kan det få åtminstone en person att ifrågasätta om vi får hela bilden så är det dock värt det. Så varför inte börja fredagen som en foliehatt?! 😄

————————————————–

”Med anledning av förra veckans insändare som försöker tysta de som vågar ifrågasätta klimatalarmisterna, vill jag inflika följande.

1. Greta Thunberg har varken blivit upptäckt av en slump eller blivit världskänd på egen hand. Klimataktivisten Bo Thorén är hjärnan bakom klimathysterin och tillsammans med Ingmar Renthzog samarbetade man med Gretas mor för att göra flickan till ikon för det överdrivna klimathotet, som på falska premisser skrämt upp såväl barn som vuxna.

2. IPCC är ett politiskt styrt organ och de icke opartiska forskarna som ingår har inte kunnat säkerställa att koldioxidutsläppen påverkar klimatet – det finns inga bevis.

3. Många forskare påvisar med väl underbyggda studier och fakta att IPCC har fel, men de får inte komma till tals i debatten. Det borde vara en väckarklocka om något.

4. Man måste lära sig att skilja på klimat och miljö. Temperaturen har alltid gått upp och ned genom historien och människan kan inte påverka klimatet, däremot kan vi påverka miljön och det behövs stora insatser i miljöarbetet där vi alla kan hjälpa till.

5. Fundera på varför Kina, som har världens högsta kolutsläpp, enligt Parisavtalet får fortsätta att släppa ut lika mycket? År 2030 får man dessutom släppa ut ännu mer, vilket medför att de under denna tid kommer att ha fördubblat sina utsläpp! Samma sak gäller för Indien. Hur ska man kunna hjälpa klimatet som man påstår sig vilja göra genom att minska utsläppen när de största aktörerna får fortsätta som innan?

6. Det finns så mycket bevis på att vi blir lurade om man bara vågar läsa på. Svensk media förser oss hela tiden med en ensidig bild som syftar till att påverka oss att tycka ”rätt”, men det finns en agenda och globala aktörer kommer att göra sig en rejäl hacka på att vi inte klarar av att se igenom dimridåerna.

7. Ge oss era skattepengar så stoppar vi klimatförändringarna är budskapet – det är läge att ifrågasätta om vi har alla fakta på bordet!

8. Om vi verkligen vill hjälpa planeten och minska risken för att mänskligheten dör ut så är födelsekontroll i vissa delar av världen nyckeln.

Jenny Piper
Oberoende skribent”

Jenny Piper: Våga ifrågasätta om vi får hela bilden

klöot

13 reaktioner till “Våga ifrågasätta om vi får hela bilden

 1. Nu gäller det, medan tider är, att tjäna så mycket pengar som möjligt på ”klimatkrisen”.

  We Don’t Have Time
  Det sociala nätverket för klimatet

  ”Närmaste huvudsakliga mål 2020

  Bygga en säljorganisation.
  Kassaflödespositivt affärsområde: “climate rating services” – kostnader för F&U och global tillväxt ej medräknade.
  Stabilt flöde av nya kunder och månatliga intäkter på över en miljon SEK mot slutet av året.
  Fortsatt utveckling och uppskalning av det sociala nätverket.
  Mer än 1,5 miljoner följare och medlemmar.”

  ”Vi erbjuder B-aktier med full rätt till framtida utdelning. Bli en av oss och investera för framtiden. Investerare som tecknar sig för 19 000+ aktier får en option att investera samma belopp till samma villkor i maj 2020.
  Genom att registrera dig och välja ”se finansiell info” får du full tillgång till företagets finansiella information och kan göra en investering.
  Entreprenören intygar att denna investering är berättigad till ”investeraravdrag”. Detta är ett specifikt avdrag för investerare som beskattas i Sverige. Som investerare kan du få återbäring på upp till 15 %.”

  https://www.fundedbyme.com/sv/campaign/8263/we-dont-have-time-1/

  Gillad av 1 person

 2. Bra skrivet som vanligt, jag är dock glatt överraskad att du får den publicerad i MSM. Det är tydligt att dom känner pressen från alternativmedia.

  Gillad av 1 person

   1. Kan va nyhetstorka du är så bra att ha då att ta till en saklig insändare. Greta har fått sitt?!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s