När väktaren i Rinkeby besköts passerades en gräns – regeringen fortsätter dock att vifta bort problemen och ignorerar således tusentals medborgare som råkar bo på fel ställe

Efter att en väktare blev skjuten i båda benen i Rinkeby i måndags kväll när han och hans kollega arbetade i en hyresfastighet för att öka tryggheten, har fackförbundet Transport infört skyddsstopp för de vaktbolag som verkar i området. Flera av företagen har själva valt att på eget initiativ kliva av sina uppdrag eftersom de upplever att det är för farligt att arbeta där. Väktarbolagen måste nu göra objektsbaserade risk- och konsekvensanalyser tillsammans med de behörigt utsedda skyddsombuden innan deras anställda får återuppta arbetet.
 
Enligt lokalpolisen i Rinkeby vore det förödande om händelsen i måndags medför att vaktbolagen får svårt att rekrytera eller att man drar sig bort från området och ännu värre vore det om fackets skyddsstopp fortsätter gälla eftersom vare sig polisen eller medborgarna klarar sig utan alla de väktare som ronderar i Rinkeby under kvällar, nätter och helger.
 
I princip samtliga fastighetsägare på Järvafältet har köpt in väktartjänster från olika privata bolag för att sköta ronderingar av både fastigheter och utemiljöer. Enligt de boende uppskattas väktarna dessutom av de allra flesta.
 
Självklart är det förödande för de boende i området att väktarna slutar att patrullera – nu blir det fritt fram för kriminella rötägg, vilket kommer öka otryggheten bland de boende ännu mer.
 
Det här är ett praktexempel på en no-go-zone som är en i mängden av alla områden runt om i Sverige som såväl väktare som blåljuspersonal helst undviker. Men enligt Morgan Johansson har vi inga no-go-zoner i Sverige, utan det är bara en överdriven bild. Några extra miljoner för att sätta lite färg på området lär säkert trolla bort problemen om vi ska tro regeringen Löfvén!
 
Medan våra makthavare fortsätter stoppa huvudet i sanden, tvingas barnfamiljer och andra som inte har möjlighet att flytta från dessa särskilt utsatta områden att bita ihop i en vardag som bygger på ständig vaksamhet samt oro över vem som ska attackeras nästa gång, om barnen ska hamna mitt i en droguppgörelse när de är ute och leker eller vilka bilar som ska brinna i natt.
 
Här kan man pratat om att våra styrande i decennier svikit tusentals medborgare när man inte lever upp till det utlovade samhällskontraktet bara för att man råkar bo på fel ställe. Otroligt att man ändå fortsätter att rösta på dessa makthavare som är helt oförmögna att agera!
 
#onlyinsweden
#avgåregeringen
 
rinkeby

3 reaktioner till “När väktaren i Rinkeby besköts passerades en gräns – regeringen fortsätter dock att vifta bort problemen och ignorerar således tusentals medborgare som råkar bo på fel ställe

  1. Man kan lätt få intrycket av att väldigt många gränser redan har passerats..
    Och ska det målas så kanske man tyvärr och med sorg i hjärtat måste föreslå röd färg.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s