Snart lär svenska skattebetalare få punga ut med mer pengar till FN

Det börjar sina i FN:s kassakistor och i måndags deklarerade generalsekreteraren Antonio Guterres i ett brev till de 37.000 anställda på FN:s sekretariat att organisationen saknar 230 miljoner USD och kan vara helt utan pengar i slutet av oktober. Man måste därför göra ekonomiska åtstramningar för att säkerställa att löner och förmåner betalas ut.

Guterres uppger att medlemsstaterna enbart betalat 70% av det totala beloppet som behövs för att upprätthålla den vanliga budgeten.

Guterres har enligt en anonym källa tidigare i år bett medlemsstaterna att tillföra medel eftersom man har ekonomiska problem, men att de ska ha vägrat.

Men Guterres kan säkert räkna med lite sköna stålar från den humanitära stormakten Sverige som ställer upp i alla väder – alltid redo att plocka nya klöver från den redan hårt beskattade befolkningen som aldrig knorrar utanför sociala medier!

Att lägga flera miljarder på klimatet samtidigt som vi på heltid försörjer allt för många ekonomiska migranter och alla deras anhöriga känns så rätt i en tid när landets kommuner går kräftgång och folkets välfärdsförsäkring är ett minne blott, så att lägga ut några futtiga miljarder till för att gynna det politiska organet FN är en baggis för regeringen Löfvén!

#onlyinsweden

https://www.cbsnews.com/news/united-nations-could-run-out-of-money-in-october-secretary-general-antonio-guterres-says-today-2019-10-08/?fbclid=IwAR2GNdu_UtNa5ULFrfia3AZmHInCv-A3XGAh_1Rd5Kxcq8Piovpn8nULecA

14 reaktioner till “Snart lär svenska skattebetalare få punga ut med mer pengar till FN

      1. Jag förstod att det var medvetet och det blev så bra. Det kallas genialiskt tror jag, att på ett enkelt sätt få till något unikt och fantastiskt.

        Gilla

  1. Det är väl fortfarande i varje fall plusgrader på de flesta ålderdomshemmen så höj gärna bidrag o avgifter och dra åt tumskruvarna ett varv till. Det kanske finns några spår av liv och välstånd kvar på enstaka platser ett litet tag till, men snart kanske det är på lite längre sikt så vinsten kommer..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s