När ska våra politiker börja skära i sina egna förmåner istället för att låta medborgare som sliter för brödfödan betala för deras inkompetens och oförmåga att prioritera rätt?

Det är ingen nyhet att kommunerna runt om i landet dras med stora underskott tack vare decennier av oansvarig migrationspolitik orkestrerad av såväl den före detta borgerliga som den nuvarande rödgröna regeringen och den senaste tiden har vi sett hur kommun efter kommun blöder och visar upp minusresultat samt har stora problem att hålla budgeten. De som får betala för våra politikers inkompetens är dock inte de själva som alltid slipper undan, utan det redan hårt prövade folket där främst barn, unga och våra äldre är huvudmåltavlor för de stora besparingar som krävs för att kunna fortsätta bedriva den ogenomtänkta politik som sakta men säkert förgör landet. Det finns liksom ingen rim och reson att tala om där någon är benägen att dra i handbromsen utan vi rullar på åt samma håll med oförminskad styrka.

Pensionärer ska inte längre få varm mat, de ska få komma ut mindre, knappt få komma iväg på sociala aktiviteter och dessutom få det smutsigare omkring sig tack vare att man drar in på städningen. Att dra ned värmen har också föreslagits – de kan faktiskt sitta med filtar på sig inomhus. Att dra ned värmen i kommunhusen eller Rosenbad är dock aldrig aktuellt – inte heller att sänka arvoden eller dra in på förmåner samt minska antalet möten vilket skulle spara miljoner bara i landstingen. Nej då, för den nya adeln ska inget förändras och vi kan inte begära att de ska behöva uppoffra sig för vår skull!

Skolan som redan krälar i stoftet på grund av alla besparingar, har dock några trogna lärare som orkar stanna kvar trots att arbetsmiljön för det mesta är bedrövlig, men nu ska även deras lilla förmån dras in – det vill säga att de får dricka gratis kaffe på arbetsplatsen. Det här är mycket provocerande enligt mitt tycke!

I Kiruna kommun ska kommunens 75 elevassistenter snart bli endast 25 stycken och där betalar man till exempel drygt en miljon kronor om året för gratis kaffe till de anställda. Nu höjs röster för att skippa gratiskaffet för att istället lägga pengarna på den krisande skolan. Kommunalrådet Gunnar Selberg (C), menar att en miljon kronor är en betydande summa i hårda spartider.

Som jämförelse betalade Skara kommun 2015 ungefär 1,5 miljoner kronor på gratis kaffe och i Habo kommun hade de anställda gratis tillgång till kaffe år 2016 till en nota av cirka 350.000 kronor.

Så de stackars lärarna som sliter för att våra barn ska lära sig något samtidigt som många tvingas utstå hat, hot och våld, ska inte kunna få dricka kaffe gratis på jobbet längre?! Jag tycker det är ett patetiskt förslag!

I sådant fall borde kommunpolitikerna solidariskt sänka sina arvoden och på KF-sammanträdena hädan efter ska det inte serveras något annat än vatten. Kaffe och macka får man betala för själv! Detsamma borde gälla i såväl Rosenbad och riksdagen.

Överlag vore det inte mer än rätt att alla politikers höga löner och förmåner sågs över i dessa kristider – varför är det bara vi medborgare som ska drabbas, särskilt våra barn och äldre? Skamligt minst sagt att folket ska betala dyrt för deras brist på kurage och sunt förnuft, där det är viktigare att samla godhetspoäng än att se till att styra landet genom att göra rätt prioriteringar!

#detnyasverige
#låtpolitikernabetalaförsinaegnamisstag

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRJj9R/forslaget-skippa-gratiskaffet–lagg-pengarna-pa-skolan

skola

14 reaktioner till “När ska våra politiker börja skära i sina egna förmåner istället för att låta medborgare som sliter för brödfödan betala för deras inkompetens och oförmåga att prioritera rätt?

 1. Och här hemma fick alla riksdagspolitiker 1500 spänn mer i månaden. Man kan fråga sig varför, eftersom de inte gör rätt för den lön de hade innan löneökningen.

  Gillad av 4 personer

 2. Ja det var ett förslag som heter duga, i Berts världs senaste så togs ungefär samma sak upp. Han nämnde förmånerna för riksdags o regeringsfolk och att de var onödigt många. Det kanske är så att det måste sparas in kraftigt både här och där i den humanitära stormakten för att lite längre fram är ännu längre fram?

  Gillad av 1 person

 3. Sverige går med underskott under högkonjunktur.
  Även med kommunala skattehöjningar
  Kronan har förlorat i Värde.

  Alla kronor som man ”investerat” under 30 år har bara gynnar flyktingar.
  Nya skolor. Förskolor. lägenheter. hus låtsasjobb.alla myndighetsjobb , advokater. Fängelser.som endast
  byggs så det räcker åt de nya i landet. Nya reningsverk. Utbyggnad av elförsörjning listan kan fortsätta i evighet.

  Alla resurser som blivit förflyttade från oss till flyktingarna

  Staten har i 30 år dolt alla kostnader för flyktingmottagandet genom att skära ned på allt.

  Nedskärningarna har bara börjat synas folk dör i väntan på vård. Skolorna klarar inte av de nya eleverna.
  Reningsverken.elförsörjningen inget är byggt för att öka med 100 000 ny användare per år.
  Och mycket värre blir det och Då kommer ballongen explodera och många fler kommer bli fly förbannad.

  Men det blir våra gamla , vi och våra barn som drabbas för politikerna och de rika kommer köpa sig en trygghet inom murar och privata vakter.

  Gillad av 1 person

 4. När kommer politikerna skära ned på sina löner Och förmåner….Aldrig.
  De kommer att öka dem mycket mer istället, för att köpa högre murar och mer trygghet åt sig och sina familjer.
  Och lämna alla andra åt ödet.

  Politikernas löner och prestationer går inte ihop.

  Gillad av 2 personer

 5. Alla vill nog ha deras sits där dom själva bestämmer vilka löner och förmåner dom vill öka på, helt utan konsekvenstänk. Sedan en sån sak att vissa kommunala chefers arvoden baseras på ministerlöner är väl knepigt. En liten kommun betalar ut omotiverat höga löner till sina tjänstemän som dessutom i många fall inte har full kompetens för det jobb dom fått.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s