Sverige fortsätter sin kräftgång mot den ofrånkomliga kollapsen som ingen vill prata om

Just nu känns det som om Sverige är dömt att gå under medan vi tysta ser på – så många problem och så få lösningar.

SvD skriver nu ikväll att Centralbanken har övergett den redan svaga kronan och att den förväntas falla ännu mer. Det är allvarligt, men regeringen verkar rycka på axlarna och tycka att det finns viktigare saker att fokusera på som det överdrivna klimathotet till exempel samt den aldrig sinande källan till landets framgång – migrationen!

Kommun efter kommun faller som käglor med ekonomiskt underskott efter åratal av oansvarig migrationspolitik och hård press, men det bekymrar inte Stefan och Maggan som står redo att låna vidare för att få hjulen att fortsätta snurra.

I dagens GP går det att läsa om att den akuta lärarbristen i Göteborg är olöslig och att en skola i Bergsjön har elever som är födda där, men som inte kan svenska på grund av bostadssegregationen. Väldigt många elever pratar inte svenska varken hemma eller med kompisar och hör således bara svenska på lektionerna. Låter som en utmärkt grogrund för att lära sig språket – eller? Tyvärr är detta inget lokalt problem utan samma scenario ses på många håll i Sverige.

Det rapporteras även på daglig basis om brister på flera äldreboenden samtidigt som kommunpolitikerna drar åt svångremmen för såväl skolor som äldrevård. De svagaste individerna får i vanlig ordning betala det högsta priset för våra politikers inkompetens samt oförmåga att prioritera rätt.

Dagligen sker det också nya grova våldsbrott samtidigt som nya kriminella gäng etablerar sig tack vare våra uteblivna gränskontroller i kombination med en handfallen poliskår som tack vare brist på resurser och befogenheter inte har möjlighet att göra det som krävs samtidigt som våra styrande inte vågar erkänna grundproblemet.

Nu har det också uppdagats att försvaret får nästan 4 miljarder mindre än vad man beräknat tack vare att Finansdepartementet med stödpartierna C och L gett sitt tysta medgivande till mindre anslag, vilket DN skriver om nu ikväll. Men vem behöver egentligen ett fullgott försvar när vi ändå ska gå under om åtta år?!

Så vad gör regeringen i denna tid av bostadsbrist, hög segregation istället för en lyckad integration, mycket hög kriminalitet, en skola i förfall med lärarbrist samt otrygg arbetsmiljö, en pågående islamisering, ett överskott av illegala migranter, en kollapsad välfärd och skuldtyngda kommuner?

Jo, man fortsätter utan att tveka med en allt för generös migrationspolitik och okontrollerade gränser, samtidigt som man vänder ryggen till alla de problem som man själv skapat genom decennier av ogenomtänkt migrations- och integrationspolitik. Vi tillsätter bara lite nya utredningar så ordnar sig allt, för vi har både råd och plats att vara världens samvete – ty en humanitär stormakt sviker aldrig, oavsett hur illa landet mår!

#onlyinsweden

12 reaktioner till “Sverige fortsätter sin kräftgång mot den ofrånkomliga kollapsen som ingen vill prata om

 1. När hamnar vi i situationen att ingen vågar att låna ut pengar till Svenska staten, i rädsla för att inte få tillbaka något? Förnuftet säger att man lånar inte ut pengar till någon som inte kan hantera dessa. Dags för ett ‘Lyxfällan Special’ …

  Gillad av 2 personer

 2. Regeringen jobbar hårt på sitt projekt att skrota Sverige så fort de kan. Jag kan helt enkelt inte se det på annat sätt än att de jobbar för andra krafter, globalisteliten t ex. Man tar hjälp importerade invasionsarméer och klimatalarmism.

  Gillad av 2 personer

 3. Är det inte hög tid att fråga de förhoppningsvis ansvariga eller styrande när lite längre sikt egentligen inträffar? Vi väntar oroligt (i dubbel bemärkelse).

  Gillad av 1 person

 4. Jag tror faktiskt inte att företagen längre köper och säljer varor i kronor.Man säljer i euro eller möjligtvis i dollar.Självklart blir eftetfrågan på kronor då begränsad och värdet sjunker.Det påminner lite om när kommunistsovjets rubel inte var konvertibel mot västvaluta.Man tvingades att köpa varor med dollar och rubeln var endast för inhemsk handel.Svenska kronan har väl samma status snart som kommunistrubeln?

  Gillad av 1 person

 5. Om alla ”vanliga” hjälps åt att avslöja vilka det är som förstör Sverige så kanske det går att vända skutan innan den sjunker? 🇸🇪

  Det verkar som Sverige är ockuperat av en internationell ondskefull liga⁉️

  Gilla

  1. Att svenska kronan tappar i värde är inte så konstigt.Ytterst bottnar det i ett misstroende att Sverige inte kan leverera.Tänk dig att ett utländskt företag säljer till material till Volvo och man kommer överens om priset att Volvo skall leverera motsvarande värde i bilar.Det utländska företaget får en sedel som i framtiden skall lösas in mot nya Volvobilar.Tiden kommer när det blir dags att leverera men det utländska företaget upptäcker att bilarna inte alls håller den kvaliten som utlovats.Bland annat saknas en mutter på varje hjul.Då visar det sig att den som skulle skruva fast den sista muttern inte kunde ta sig till jobbet på en hel vecka eftersom tåget var inställt pga urspårning pga eftersatt underhåll.Jaha säger det utländska företaget,ni gav oss en svensk sedel som skulle motsvara värdet på en ny Volvo,levererad i tid och med alla hjulbultar.Nästa gång vet vi att ni i Sverige fuskar och vi vill inte ge så mycket för era produkter eftersom vi måste ta en del av våra pengar för att komplettera de hjulbultar som saknas.
   Såå,summasumarum så är det ett misstroende(ett fullt befogat misstroende) om att Sverige bokstavligt talat inte kan leverera och leva upp till ömsesidiga förpliktelser.En havererad järnväg(vare sig material eller människor kommer från eller till sina arbetsplatser),en skola som inte förbereder eleverna för arbetslivet och garanterat-ett sjunkande IQ.En dum befolkning går under.En värdelös valuta är första tecknet på en allvarlig kris.
   Skulden skall läggas på våra politiker såklart.De var verställt förfallet under många år.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s