När ska vi våga prata om problemet med kriminella klaner i Sverige?

I Tyskland har man likt Sverige stora problem med kriminella klaner som styr områden i landet (främst i storstadsregionerna), vilket jag skrivit en del om under året – skillnaden är dock att man kommit lite längre där och vågar diskutera problemen öppet i såväl media som i politikersammanhang. Artiklar som nedanstående från Die Welt går att läsa minst en gång per vecka, vilket ger vid hand att tyskarna erkänt problemet och ämnar bearbeta det. Poliserna gör ofta räder mot familjerna och förstår att det är familjens överhuvuden som man ska klämma åt om man vill komma framåt.

I Sverige befinner vi oss dock fortfarande på förnekelsestadiet, där majoriteten av det politiska styret inte vill kännas vid att vi i Sverige har ett allvarligt problem med kriminella klaner. Istället fortsätter man prata om socioekonomiska faktorer som orsak samt anser att förebyggande arbete och samtal är den rätta medicinen trots att åratal av denna strategi inte lett oss framåt.

De som försöker påpeka detta faktum får ofta rasiststämpeln, varvid ämnet blir behandlat med beröringsskräck istället för att leda till konstruktiva diskussioner om hur vi ska angripa problemet på bästa sätt och man låter hela tiden samma ”experter” få komma till tals med samma urvattnade teorier och effektlösa problemlösningar.

Under tiden växer klanernas makt och gör att det blir allt svårare att rubba maktbalansen. Det talas om att man redan brukar ett eget rättssystem som polisen till viss del bejakar, vilket skadar vårt eget rättsväsende.I en perfekt värld hade det mest effektiva varit att utvisa hela klanen när någon begår brott, vilket fungerar avskräckande för andra samtidigt som vi rensar ut ovälkomna parasiter.

Detta är och förblir dock en utopi i Sverige som alltid tänker ”humant” i första hand. Därför lär dessa problem vara här för att stanna och belasta såväl samhället som rättssystemet under lång tid framöver – kanske för alltid när man ser krasst på det, för vad har vi egentligen att sätta emot?!

#detnyasverige
#vigillarintefegapolitiker

En reaktion till “När ska vi våga prata om problemet med kriminella klaner i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s