Lärarkrisen i grundskolan är fortsatt alarmerande och det kan vi tacka våra styrande politiker för som år efter år lovat saker de aldrig kan hålla

Bristen på behöriga lärare i grundskolan är fortsatt akut och trots flera års rop på hjälp tyder allt på att krisen kommer förvärras. Nu ifrågasätter lärarfacken om skolor där inte ens hälften av lärarna är behöriga borde få drivas vidare. Åsa Fahlén på Lärarnas riksförbund frågar sig dessutom om det är utbildning eller barnomsorg som de ska syssla med.

Det här är en mycket oroande utveckling, som inte bara existerar i Göteborg, utan problemen är långt gångna i stora delar av landet. Detta borde engagera alla föräldrar med barn i såväl grundskolan som förskolan, för ingen vill väl medverka till att våra barn får en undermålig undervisning kan man tycka.

Det här påminner också om både poliskrisen och sjuksköterskebristen, där såväl nuvarande som föregående regering bidragit till att inte göra tillräckligt trots decennier av varningsflaggor.

Vi har således fått lärarkris, vårdkris och poliskris tack vare oansvariga politiker som hellre stoppat huvudet i sanden än agerat medans tid var – bedrövligt! Dessutom slipper de repressalier trots att de demolerar vårt land – vi har inte ens tjänstemannaansvar och KU är blott ett spel för gallerierna.

Tänk om folk överlag skulle känna samma ilska och engagemang för våra barns framtid samt protestera på gator och torg likt man gör mot det överdrivna klimathotet? Men det är väl inte lika hippt och dessutom ska jorden ändå gå under om åtta år så varför bry sig? Låt alla bli analfabeter, det är väl enklast så!

#onlyinsweden
#denförloradegenerationen

Källa: GP

2 reaktioner till “Lärarkrisen i grundskolan är fortsatt alarmerande och det kan vi tacka våra styrande politiker för som år efter år lovat saker de aldrig kan hålla

  1. Om det till och med står i en förhoppningsvis seriös tidning att läget är oerhört alarmerande och inte bara alarmerande är väl en tydlig fingervisning om tillståndet.
    Oacceptabelt skulle Stefan ha sagt.

    Gillad av 1 person

  2. Fast det är klart, förr i tiden hade de styrande sagt att allt är väl. Så jag vet inte vad man ska tycka och tro, förutom att det med största sannolikhet inte är bra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s