Överfyllda fängelser i Europa genererar många nya rekryter för terrornätverken

Sedan terrorn tog fart i Europa år 2015, har hundratals gärningsmän och medhjälpare blivit fängslade. Nu är fängelserna i Frankrike, Belgien och Storbritannien så överfyllda samt personalen så pressade att det finns fog för allvarliga problem när de många dömda terroristerna återvänder till samhället utanför murarna.
 
En ny rapport från European Policy Centre (EPC), visar att över 500 personer sitter fängslade för terrorbrott i Frankrike, medan över 1.000 fångar i landets fängelser anses vara sårbara för radikalisering. De sitter i överfyllda fängelser där det inte finns tillräckligt med resurser för att avradikalisera människor, men däremot fungerar fängelserna utmärkt som rekryteringsbas för terrornätverken. Det finns en tydlig koppling mellan kriminalitet, fängelser och terrorism. Om man inte är nöjd med livet och utsätts för indoktrinering samt ideologi så kan det leda till extremism.
 
Den allvarsamma bilden ökar i och med  att många dömda fångar har släppts fria. I Frankrike har ca 450 radikaliserade fångar antingen avtjänat sina straff i slutet av 2018, eller kommer att göra det inom loppet av några månader. I Storbritannien rör det sig om 62 radikaliserade fångar. Belgien har inte uppgivit det exakta antalet, men rapporten förutser att många hardcore radikala fångar är på väg ut i friheten. Även i Danmark har man problem med radikalisering och enligt ordföranden för Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, har man funnit olämpliga videos i fängelserna samtidigt som det är problem med överbeläggning.
 
I Sverige har vi också stora problem både med överfyllda fängelser, radikala fångar och det faktum att vi låtit islamismen få fotfäste i landet tack vare naiva politiker. Att vi dessutom släpper in både kreti och pleti i landet med öppna gränser samt icke existerande gränskontroller gör verkligen inte saken bättre. Våra styrande gör dock inte mer än att på sin höjd konstatera att problemen finns, vartefter de stoppar huvudet i sanden i ytterligare några år samtidigt som de hoppas att problemen ska gå upp i rök. Under tiden övergår landet alltmer till att bli en krutdurk med rikets säkerhet och dess medborgares trygghet som insats där vi får vara glada så länge det inte smäller!
 
#onlyinsweden
 
terror.jpg

4 reaktioner till “Överfyllda fängelser i Europa genererar många nya rekryter för terrornätverken

 1. Det verka inte finnas någon politisk hjärna Som fungerar i Sverige. Ingen som tänker på konsekvenserna.
  Att människor i andra länder inte gillat eller välkomnat muslimer. Var på grundn av dåliga erfarenheter som de tog lärdom av men ej i Sverige, här gör politikerna samma fel i 40 år och påstår att de inte visste.
  Men största faran för demokratin och att de kommer fler illigal och radikala flyktingar hit. Är lobbisterna och protest rörelse mot utvisningar av illigal människor.
  Har någon kollat om det är IS som håller dem protesterna i Sverige?

  Läste idag hur en som jobbat 29 år på migrationsverket berättar hur irakier. Iranier. Syrier kommer hit får bidrag och flyttar tilLbaka. De får barnbidrag och andra bidrag löpande utbetalt fastän de aldrig bott här.
  För politikerna har dragit in tjänsterna som kollar bidrags fusk eftersom de påstår att folk inte fuskar.
  Våra gamla får svälta och frysa ihjäl medan våra politiker finansierar terrorister och kriminella.

  Gillad av 1 person

 2. Varje dag utan bomb eller handgranatsprängning leder oss bara en dag närmare dådet, för nog kan vi räkna med att det kommer fler i framtiden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s