Nu blir det olagligt att tigga på Lidingö – förhoppningsvis kan det trigga igång en snöbollseffekt

Lidingö gör som den första kommunen i Stockholms län sällskap med Staffanstorp och Vellinge, när kommunstyrelsen tidigare idag röstade ja till att införa tiggeriförbud. SD fällde avgörandet och förbudet börjar gälla direkt samt omfattar tio torg i Lidingö kommun.

Kommunstyrelsens ordförande uppger att man vill ha ett tiggeriförbud eftersom tiggeri inte är en väg ur fattigdom samt dessutom är det många Lidingöbor som känner sig otrygga.

Helt rätt enligt mitt tycke! Nu har flera kommuner visat att de har en egen vilja genom att strunta i att vänta på att velande riksdagspolitiker ska få ändan ur vagnen och istället infört förbud mot såväl tiggeri som slöja på barn.

Tyvärr dock inte i min kommun, så det är bara att hoppas på att fler kommuner vågar följa efter istället för att kläcka ur sig dåliga ursäkter som indikerar att de saknar det kurage som krävs för att våga röra om i grytan!

Källa: DN

5 reaktioner till “Nu blir det olagligt att tigga på Lidingö – förhoppningsvis kan det trigga igång en snöbollseffekt

 1. Hade önskat man bott i Lidingö? Så man kan gå ut och handla och slippa bli dragen och skrämd av människor som tigger pengar.
  Många som tigger här inte fattiga som politikerna och MP vill få oss att tro.

  Vem ska vi tro på? tiggarna som gråter krokodiltårar? Men har nyare och finare mobiler än vi, massa guld och ny färgat hår eller
  på landsmän som pratat och umgåtts med dem. sett dem åka hem kl16.00 i en ny merca? Och där de skröt om sin lägenhet i Sverige och 10 000 Euro. Alltså över hundra tusen kronor. Fattiga ?

  De kommer till Sverige för barnen får gratis skola. Tigger till sig flera hemlandet månadslöner på en månad samtidigt som det finns kyrkor och andra som de får hjälp av. Och de är här långt längre än tre månader.
  Fri rörlighet i EU gällde väl att man kan försörja sig själv. Ingen vet om de tigger eller stjäl. Skräpar ner och förstör?
  Allting som politikerna sa inte kommer hända sker varje dag och kostar samhället enormt mycket. Glöm inte sjukvård och tandvård.
  Vem som helst kan ta sig till Sverige och få gratis sjukvård. En besökare fick nytt hjärta och sen skulle han ha asyl för att få hjärtmediciner.
  Vi som bygg upp sjukvården och finansierar den får inte den vård vi har rätt till här och vi får absolut inte gratis vård någon annanstans.

  Gillad av 1 person

  1. …mina barnbarn bor i LA studerar och jobbar extra. Men efter vad du skriver om livet som tiggare i Sverige det bara ta hit båda så blir dom rika efter ett par år.
   Jag själv funderar att börja tigga och förbättra ekonomi, som pensionär måste man bo i Marbella, Spanien för att överleva. Har haft en Mersa i två år dags att köpa nu.
   Tack för tipset Maria

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s