Kastade hijaben och lever nu som en fri kvinna – det gör henne inte till en sämre muslim

Ännu en förebild att se upp till för alla muslimska flickor och kvinnor där ute som vill frigöra sig själva, men inte vågar!

Salwa Eid Naser, född som Ebelechukwu Agbapuonwu i Nigeria med en nigeriansk mor och en far från Bahrain, är aktuell i Friidrotts-VM där hon har siktet inställt på att ta guld i 400 meter individuellt. Ikväll är det kvallopp och hon går in som världstvåa i år och ska möta de bästa i världen.

Från början var Salwa känd som tjejen som sprang med slöja eftersom hon använde heltäckande sporthijab. Det var många som frågade varför Salwa hade den på sig och hon sade att det var hennes personliga val.
-”Att springa med hijab var viktigt för mig som muslim.”

Salwa springer dock inte längre i hijab, istället sticker hon ut med både stora tatueringar och en piercing i läppen. Valet att inte fortsätta springa i huvudduk orsakade mycket huvudbry för några år sedan.
-”Jag levde efter min religion men tiden gick och jag kände att jag ville bli mer professionell. Då var tiden kommen att separera religionen från min professionalitet så jag bestämde att det var dags att ta av mig hijaben. Det var tufft, för jag hade alltid haft hijab tidigare. Den första dagen utan var svår, men jag växte i det och har vant mig vid det nu. Jag bemöttes med bra reaktioner, alla var stöttande. Mitt förbund stöttade mig, min familj stöttade mig. De hade inga problem med det. Jag hade muslimska tjejer som verkligen såg upp till mig eftersom jag sprang med hijab. Jag vet att några av dem blev besvikna när jag slutade använda den. De ville verkligen se mig fortsätta springa med hijab. Men det är mitt personliga beslut och de ska respektera det. Att jag inte springer med hijab gör mig inte till en sämre muslim. Det händer att jag ibland bär hijab när det är någon sammankomst med familjen eller så, men inte som innan. Men jag har fortfarande folk som ser upp till mig. Jag gör inte det här bara för mig själv utan för mitt land och för dem. Det är en utmaning men också motiverande. Jag har märkt av att allt fler unga tjejer vill och får möjligheten att idrotta i Bahrain, det var få som gjorde det innan men nu gör vi bra saker. Folk vill vara en del av det. Nu har vi många kvinnliga atleter. Förhoppningsvis kan vi ha ett eget stafettlag nästa år.”

Härligt att läsa och jag hoppas fler blir motiverade att ta kontrollen över sina liv. Att vara en god muslim sitter inte i huruvida man täcker håret eller inte. Tack GP för att ni skriver om detta – förhoppningsvis är det många tjejer som läser det och blir inspirerade!

https://www.gp.se/sport/sprang-i-hijab-nu-har-hon-tatueringar-och-läppiercing-1.18694431

salwa

En reaktion till “Kastade hijaben och lever nu som en fri kvinna – det gör henne inte till en sämre muslim

  1. Synd bara att det skall slå över i ytterlighet till att ha tatueringar och skit i läppen.Hon var nog en sundare människa när hon bar huvudbonad.Tatuerarfärg som avsöndrar giftiga ämnen rakt genom huden och in i blodet.Nä,jag ser verkligen ner på sånt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s