Mamma och barn döda efter våldsamma protester i det överfyllda flyktinglägret på Lesbos

Migranter protesterade idag mot det överfyllda flyktinglägret på den grekiska ön Lesbos och sammandrabbade med polis, vilket ledde till att minst en person dödades. De 12.000 migranterna, mestadels afghaner, bor på en yta som är byggd för 3.000 personer och de krävde att få bli överflyttade till det grekiska fastlandet. Enligt Lesbos borgmästare Stratis Kytelis är situationen spänd.

Migranterna startade bränder både i samt utanför lägret, vilket resulterade i att en kvinna och ett barn avled.

Igår kapsejsade dessutom ännu en båt med migranter utanför Libyens kust. Ständigt denna ström av nya migranter som tror att gräset är grönare på andra sidan Medelhavet. Samtidigt försöker media låtsas som om antalet migranter minskar och EU:s ledare fortsätter sticka huvudet i sanden medan den oansvariga migrationspolitiken dagligen skördar nya dödsoffer.

Men vem bryr sig om migrantkristen när världen ändå går under om åtta år? Klimatkampen är trots allt det viktigaste som vi har att fokusera på och håller du inte med så är du garanterat en högerpopulist!

https://www.aljazeera.com/news/2019/09/migrants-greece-set-fires-lesbos-refugee-camp-killing-1-190929174631669.html

migranter.jpg

2 reaktioner till “Mamma och barn döda efter våldsamma protester i det överfyllda flyktinglägret på Lesbos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s