Missnöjet inom Socialdemokraterna fortsätter

För en gångs skull en positiv nyhet från Socialdemokraternas håll när flera kommuner larmar om en ökad segregation och en sämre välfärd, vilket medför att flera S-politiker nu kräver en mer restriktiv migrationspolitik.

Jag tror inte alls att S i grund och botten är främmande för att strama åt migrationspolitiken. Historiskt sett har de propagerat för detta, det är snarare tre andra partier som är det stora problemet här – Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet – varav de två första är svårast att komma runt om man ämnar behålla makten.

Varför inte bara göra rätt för sig för en gångs skull och avgå samt utlysa nyval? De vet med sig att de satt landets kommuner och medborgarna rejält på pottkanten samtidigt som de fortsätter falla i opinionen, så hade de haft någon gnutta ansvarskänsla hade de bitit i det sura äpplet och gjort sorti – redo att börja om på ny kula utan den gröna stötestenen.

Men när girigheten är större än engagemanget så blir resultatet därefter och det finns inte på kartan att S frivilligt avsäger sig makten – särskilt inte när man vet att huvudfienden Sverigedemokraterna ligger högt i opinion.

Således är kommunernas kräftgång bara början på något värre och med en lågkonjunktur som kryper allt närmare lär S få det fortsatt hett om öronen framöver när folkets ilska stiger runt om i landet.

#detnyasverige

Bildkälla: DN

2 reaktioner till “Missnöjet inom Socialdemokraterna fortsätter

  1. Så gott som helt enig med dig där, utom möjligen att det inte är så bra att S slipper ta ansvar för sin och regeringens förda politik. I den mån det finns någon som verkligen tar ansvar, jag tvivlar.

    Gillad av 2 personer

  2. S har som vanligt ingen skam i kroppen. Nu vänder de i migrationsfrågan och det står inte på förrän det storögt förkunnar att: ”Jamen, vi har alltid tyckt så här” följt av fingerpekande åt höger och vänster. Det värsta är att fårket kommer att gå på det och vi riskerar att få dem i regeringen en mandatperiod till. Möjligen i samarbete med en ny JÖK-unge inkluderande de nya islamistiska partierna. Allt för att hålla SD utanför. Att SD får egen majoritet vore en nåd att stilla bedja om men mina förhoppningar är små.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s