4-årig flicka i Egypten avled efter tortyr med strykjärn – dådet väcker avsky och skapar debatt om barnmisshandel

Ett fall med en 4-årig flicka som blivit torterad till döds av sin mormor har väckt avsky bland befolkningen i Egypten.

Den lilla flickan Jana levde i en by i Mansoura-provinsen och enligt polisen ska hon ha torterats med ett strykjärn av sin mormor, vilket resulterade i brännskador på hennes kropp som ledde till blodförgiftning, kraftigt blodtrycksfall och att hennes luftvägar kollapsade. Hon vårdades på sjukhus, men avled igår. Hennes skador var så kraftiga att hennes ben fick amputeras tre dagar innan hon avled. Flickans moster har sagt till polisen att Jana berättat för henne att hennes mormor hade bränt henne runt könsorganet. Mormodern sitter nu anhållen hos polisen, men förnekar all inblandning.

Enligt uppgifter från lokal press ska flickan ha blivit våldtagen av sin morbror och mormodern försökte dölja det.

Sheikh Ahmed Al-Tayeb, storimamen från Al-Azhar, har kritiserat det brutala brottet i hårda ordalag och imorgon kommer myndigheterna att lansera en kampanj för att motverka barnmisshandel samt peka på vikten av att vara snäll mot barn.

En avskyvärd handling och jag hoppas den äldre kvinnan får sona sitt brott. Tyvärr är det många barn som dagligen lider världen över och visst hade man önskat att alla vuxna skulle vara snälla mot barn, men verkligheten är brutal och allt för ofta kärlekslös.

https://www.arabnews.com/node/1561606/middle-east

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s