Det märks att vänsteretablissemanget är pressade

När man scrollar igenom svensk media ser man allt tydligare tecken på att vänsteretablissemanget är pressade.

Pierre Schori gråter ut i pressen efter att ha blivit förföljd och trakasserad av ”högerextrema” journalister på Bokmässan i Göteborg, när allt journalisterna från Nya Tider gjorde var att försöka göra sitt jobb, till skillnad från mainstream media-journalister, genom att ställa obekväma frågor till makthavarna. Självklart får han stöd från såväl bokmässans arrangörer som andra tidningar som ingår i kategorin statsstyrd media, trots att diplomatstatus inte innebär att man är immun från ”jobbiga” frågor från journalister.

Karusellen kring Greta Thunberg snurrar vidare och nu när kritiken samt ifrågasättandet ökar från internationellt håll samtidigt som det börjat läcka ut att Greta inte är den där lilla oskyldiga flickan med flätor som bara satt med sin skylt på gatan och blev världskändis över en natt, utan det snarare rör sig om en välplanerad kupp, steppar den svenska propagandamaskinen upp ytterligare ett snäpp och sätter fokus på att Greta är ett barn som inte får ifrågasättas. I Aftonbladet skriver man att Skavlan ställde för konstiga frågor till stackars Greta och i DN basunerar Peter Wolodarski ut att Thunberg inger hopp världen över och får högernationalister att gå i taket, där han pekar på att både Trump och Åkesson inte tål Greta. Således skyller man återigen på de högerextrema, ty i deras värld förstår man inte att även vanligt folk börjar få nog av den här farsen! Jag undrar hur de ska bortförklara att till exempel även Macron och Merkel kritiserar Greta?! Men de kanske också är högerpopulister numera enligt vänsterns fyrkantiga sätt att se på saken. Att sortera in alla som inte håller med i det högerextrema facket verkar vara deras huvudkort eftersom man inte klarar av att föra en saklig debatt.

I grund och botten handlar det trots allt om att man vägrar nämna andra välunderbyggda vetenskapliga teorier om klimatet samt inte vågar ifrågasätta eller ställa obekväma frågor till den allvetande Greta, vilket väldigt många människor stör sig på – inte bara högerpopulister. Att människor vägrar att godtaga blott en teori utan att ha hört de andra, ska inte misstolkas som hat! Hade man haft en ärlig debatt och låtit alla sidor få komma till tals från dag ett så hade vi haft ett helt annat scenario idag än den fars som nu pågår!

För övrigt noterar jag även att Centerpartiet krälar i stoftet för både judarna och muslimerna efter att Centerpartiet gått emot partistyrelsen och röstat igenom att man vill förbjuda omskärelse på pojkar – helt rätt enligt mitt tycke och äntligen något bra från centerpartisterna. Lööf beklagar nu beslutet och har varit i kontakt med såväl judiska som muslimska företrädare för att lugna dem genom att gå i god för att man inte kommer att lägga några riksdagsmotioner om detta. Toppstyrning med andra ord, vilket sänder ett klart budskap till centerpartister ute i landet – oavsett om en majoritet i partiet tycker något, så blir ni alltid överkörda av partiledningen!

Det händer mycket i politiken i USA och Europa där vi svenskar inte får hela bilden till oss – saker som förhoppnings kan komma att påverka Sverige till det bättre på sikt. Månne börjar de känna sig lite oroade där uppe i toppen, kanske har de inte makten i en liten ask som de inbillat sig och möjligtvis börjar det bildas små hål i den intakta politiskt korrekta bubblan som hela Sverige är insvepta i.

Det är alldeles för mycket kanske, om och men för att det ska gå att ta på, men hoppet lever så fortsätt kämpa där ute – vi måste tro på att sanningen alltid segrar till slut!

8 reaktioner till “Det märks att vänsteretablissemanget är pressade

  1. ”En tid att älska och en tid för att hata” (Predikaren 3:1,8)
   Jodå,vi skall absolut hata.Politikerpacket skall möta glödande hat.Vi skall inte hata blint men hata skall vi!! Hat ger styrka och mod.

   Gilla

   1. Existentiellt intressant!

    I Bibeln står någonstans att vi bör visa kärlek till våra medmänniskor – det enda hat som Gud tillåter är hatet mot det onda.

    Hata det onda och förgör det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s