Både i Tyskland och Sverige ser man tecken på hur staten understödjer islamism

Johan Westerholm på Ledarsidorna har avslöjat hur det Muslimska Brödraskapet nästlat sig in i den svenska regeringen via det Socialdemokratiska organet Tro och Solidaritet. Liknande scenarion har även skett i Tyskland vilket Die Welt skriver om idag och det rör sig om flera federala stater som aktivt samarbetar med det centrala muslimska rådet, vilket man nu kritiseras för genom anklagelser om att indirekt uppmuntra extremister.

Den globala islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapets högkvarter i Tyskland ligger i Köln. De vill upprätta en egen stat i Tyskland och har organiserat sig i ”Deutschen Muslimischen Gemeinschaft” (DMG), som är medlemmar av det centrala muslimska rådet ”Zentralrat der Muslime in Deutschland” (ZMD), som är en av fyra islamistiska paraplyorganisationer. ZMD:s ordförande Aiman Mazyek har en väldigt stark medianärvaro och bjuds gärna in av de tyska politiska ledarna till officiella händelser. I de federala staterna som Nordrhein-Westfalen, har ZMD även rätt att skapa islamiska religiösa instruktioner samt representera forum för muslimer.

Frågan är om detta är acceptabelt? Ska staten samarbeta med ett förbund med islamistinfluenser? I förra veckan debatterades frågan i parlamentet i Nordrhein-Westfalen, som representeras av många västtyska stater med liknande problem. Det tyska högerpartiet Alternativ für Deutschland hade föreslagit att allt samarbete med ZMD skulle upphöra tills islamisterna förvisades från sina uppdrag. Alla andra partier avfärdade dock detta eftersom samarbetet hjälper ZMD att motverka extremisternas negativa inflytande som CDU:s Marc Blondin uttryckte det.

Med det sagt varnar nu flera experter för att partier som CDU, SPD, FDP och de Gröna gör det för enkelt för sig. Även kritiker från invandrarorganisationer som arbetar för sekulär islam kräver att staten inte längre ska samarbeta med ZMD på grund av deras islamistkopplingar. Legala islamister kommer i det långa loppet att bli ett större hot än jihadister som aldrig får möjlighet att påverka så stora delar av en befolkning.

ZMD har valt att inte kommentera den nuvarande kritiken som framförts mot dess medlemmar, utan hänvisar bara till att det handlar om ”den vanliga kriminaliseringen av religion”.

Den Qatar-baserade prästen Yusuf al-Qaradawi, som associeras med Muslimska Brödraskapet och anses vara hjärnan bakom, anser att det bara finns en lösning för Europa och det är sharialagar. Det är först när islam ålagt dödsstraff för äktenskapsbrott och homosexualitet som Guds vilja utförs. Al-Qaradawi anser också att självmordsbombning av israeler är legitimt och att Hitler var ett verktyg av Gud för att utbilda judarna. Han anser även att det är tillåtet att slå kvinnor.

Således håller otaliga politiker fast vid ZMD trots kritik från olika håll. Samma sak ser vi ske i Sverige i en tid där Säpo klassificerat radikal islam som det största hotet mot Sveriges säkerhet och extremisterna i riket är så många att man tappat räkningen. Statsstyrd media är så klart mestadels tyst och sätter ingen press på våra styrande att agera. Tiden lär utvisa huruvida denna ryggradslösa oförmåga att agera var rätt strategi!

https://www.welt.de/regionales/nrw/article201076532/Beeinflussung-Adelt-der-Staat-Islamisten-und-tuerkische-Nationalisten.html

islamism

3 reaktioner till “Både i Tyskland och Sverige ser man tecken på hur staten understödjer islamism

  1. Titta gärna på YouTube sök på ”Avi Yemini ” ingen film men intressant bild/er och text. Om isis o någon känd. Lades upp i dag kl 10 men klarar tyvärr inte att länka det.

    Gilla

  2. Säpo har tydligen inte ett skit att säga till om trots att man numera är direkt underställd regeringen.Det är väl bättre att sitta i buskarna och spana tillsammans med den utomparlamentariska systerorganisationen Expo.Man kan inte längre ta svensk myndighetsutövning på allvar.Inte konstigt ifall människor som kommer från länder där en polis är en polis föraktar vårt veka samhälle.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s