EU-ledarnas löften om en mer strikt migrationspolitik resulterade i Malta-avtalet som kommer att öppna upp portarna för mer massmigration till Europa tack vare fega politiker som sviker sitt folk

I många medier har man den senaste tiden fått intrycket av att asyltillströmningen till EU är under kontroll, men så är inte fallet. Det första halvåret 2019 sökte över 300.000 migranter asyl i EU, vilket är en ökning på 10% i förhållande till samma period förra året.

Igår blev dessutom ett avtal ingånget på Malta mellan flera EU-länder som ytterligare kommer att öka migrantströmmarna från Afrika och Mellanöstern. Danmark står utanför EU:s asylpolitik och blir inte direkt involverat i Malta-avtalet, men i och med att avtalet kommer att föra fler migranter till Europa så kommer de även att komma till Danmark. Sverige har tyvärr inte samma tur som Danmark utan lär snällt stå med mössan i hand och släppa in all världens lycksökare så att vi kan spä på misären ännu mer i gurkmonarkin.

På Malta kom inrikesministrarna för Tyskland, Frankrike, Italien och Malta överens om en förebyggande mekanism som skall fördela migranterna som kommer över Medelhavet till Europa. Avtalet syftar främst till att lätta på pressen för Italien och Spanien, men sanningen är den att det här avtalet kommer att föra många fler migranter till Italien och Spanien.

Under mötet förpliktigade sig inrikesministrarna från Tyskland och Frankrike att ta emot en fjärdedel av de migranter som samlas upp på asylaktivisternas räddningsbåtar i Medelhavet och seglas till Italien. Andra länder som Kroatien, Finland, Irland och Portugal har också gått med på att ta emot några Medelhavsmigranter. Att detta är möjligt att genomföra kan vi tacka Italien för, vars tidigare regering med inrikesminister Matteo Salvini i spetsen förbjöd migrantskeppen att anlända italienska hamnar eftersom han visste att om man gav dessa skepp tillträde så skulle man locka ännu fler migranter från Afrika och Mellanöstern – något som nu är ett minne blott i och med att en ny vänsterorienterad regering tagit över styret i såväl Spanien som Italien.

Samtidigt har stora länder som Tyskland och Frankrike gjort en kovändning i asylpolitiken som kan få vidsträckta konsekvenser. Tidigare var man i EU överens om att hålla en stram kurs i förhållande till migranterna på Medelhavet och man försökte att upprätta ett center i ett nordafrikanskt landK där dessa migranter kunde placeras i väntas på asylbesked. Dock var inget av länderna villiga att husera dessa center.

Enligt Malta-avtalet skall migranterna få lov att komma i land i bland annat Italien. Andra EU-länder som Tyskland och Frankrike förpliktigar sig att ta emot en bestämd andel av migranterna (en fjärdedel var). Än värre är att det efter mötet råder stor oklarhet om vilka migranter det är som skall fördelas vidare. I princip de flesta migranter som kommer med fartygen är icke berättigade till asyl utan är främst ekonomiska flyktingar.

Genom detta tokiga beslut öppnar man således upp för ännu fler migranter som kommer riskera sina liv när de ska ta sig över havet för att de inbillar sig att gräset är grönare på andra sidan, vilket understöds av asylaktivisternas båtar som samarbetar med människosmugglarna.

Men hur ska man försäkra sig om att det enbart är de migranter som är asylberättigade som förs vidare in i Europa? Kommer man bara skicka dem vidare från Italien utan att veta om de överhuvudtaget är förföljda eller krigsskadade? Det finns inget svar på dessa frågor!

Avtalet på Malta är politiskt sprängstoff som riskerar att locka hit flera icke-västliga migranter till Europa, varav många inte ens är förföljda. Detta kommer i sin tur locka till sig nya migranter som försöker nå Europa, varav flera kommer att dö drunkningsdöden.

Någon som reagerat på Malta-avtalet är Österrikes före detta förbundskansler Sebastian Kurz, som för övrigt förväntar sig att återtaga ledartröjan vid valet den 29 september. Kurz konstaterar att man nu sänder helt fel signaler till både Afrika och människosmugglarna.
-” Jag har inte bara en känsla av att något händer, jag har också en känsla av att vi i Europa själva bär skulden. Nu blir det mer öppna gränser och öppna hamnar, vilket kommer att förstärka den ökning av migrantströmmarna till EU som redan är igång.”

De växande migrantströmmarna drabbar inte bara Italien i den västliga delen av Medelhavet, utan i hög grad också Grekland på den ostliga sidan. Ännu en gång är asylströmmarna till Europa på väg utom kontroll. Ännu en gång sviker svaga politiker sitt folk!

Hur vore det om våra klåpare till politiker lämnade klimatfrågan för en stund för att fokusera på något viktigare som faktiskt går att påverka – nämligen migrationen. Är det för mycket begärt? Bevare oss väl!

#vaknanaivasvenskar
#herewegoagain

https://denkorteavis.dk/2019/eu-er-igen-paa-katastrofekurs-i-asylpolitikken-antallet-af-asylansoegere-stiger-og-en-ny-aftale-vil-faa-det-til-at-stige-yderligere/

AFRIKA

5 reaktioner till “EU-ledarnas löften om en mer strikt migrationspolitik resulterade i Malta-avtalet som kommer att öppna upp portarna för mer massmigration till Europa tack vare fega politiker som sviker sitt folk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s