Flickan, myten, legenden Greta Thunberg – Martin Luther King släng dig i väggen

Den dagen klimatbubblan spricker, vilket den kommer att göra förr eller senare och det kommer fram att det är en bluff för att få folket att fokusera på annat än det som sker framför deras näsa, så lär Aftonbladets Peter Kadhammar vara en av de som får skämmas rejält. Jösses, karln är ju bortom all hjälp och lyfter fram Greta som om hon vore överjordisk! Han får det att låta som om hon är en vanlig flicka som kom från ingenstans och nu är världens mest inflytelserika tonåring som lagt hela världen för sina fötter – Greta for president liksom, när det snarare är en förregisserad show med ett gigantiskt maskineri bakom.

Obehagligt med sådant här sektliknande beteende, särskilt när det kommer från journalister som ska göra sitt jobb och förmedla nyheter på ett sakligt sätt – inte indoktrinera omvärlden att Jesus har anlänt för att välsigna hela världen enbart med sin uppenbarelse!

Kadhammar reflekterar i sin text över att Greta hela tiden förhåller sig passiv i bakgrunden och ser oberörd ut trots all uppståndelse kring hennes person, han verkar inte förstå att flickan har en diagnos.

För övrigt reagerar jag på att Greta i sitt tal förringar vikten av att studera och menar att det inte är någon idé – det är obegripligt hur vuxenvärlden kan stödja denna destruktiva inställning till kunskap!

Läser man rappakaljan som om det vore en fars så blir det lite roligare, men jag tycker att det är lågt att han ger en känga till Bensinupproret i slutet – snacka om att ha förakt för svenska medborgare som vågar säga ifrån!

Varför är det ingen som vågar ifrågasätta Gretas ”fem viktigaste ord” i sitt tal, där hon proklamerar att VI STÅR ENADE BAKOM VETENSKAPEN? Det blir inte trovärdigt när hela rörelsen vägrar lyssna till annan vetenskap än den som de själva påstår är korrekt.

Det glädjande är att jag hört att det finns många svenska ungdomar som inte är särskilt imponerade av Greta utan tycker det hela är överdrivet. Det är tur att vissa begåvats med sunt förnuft och det inger hopp för framtiden. Samtidigt ökar ångesten bland barn och unga som tror att världens undergång är nära förestående – kanske är det bara en tidsfråga innan det börjar ske självmord världen över. Men det kanske är hela agendan bakom de stora krafter som står bakom klimatjesus? Gudarna ska veta att jorden är överbefolkad och en utrensning bland svaga individer kanske är precis vad globalisterna önskar sig…

_______________________________________

”Det var en lång, het dag och det var en politisk jordbävning. Jordbävningens epicentrum – för en gångs skull är just det ordet korrekt – var en kortväxt och ganska mager flicka i rosarandig klänning.

Hon stod på en scen i Battery Park i New York och den enorma folkmassan, man sa att de var 250 000 människor, skanderade:
Greta! Greta! Greta!

För ett drygt år sedan inledde hon skolstrejken för klimatet utanför riksdagshuset i Stockholm. En del fnös åt henne, dels för att hon var för ung för att lägga sig i sådant som vuxna grälar om, dels för att hon är dotter till en av Sveriges mest kända sångerskor. Ett lyxbarn som sitter med ett plakat när hon borde gå i skolan.

Inte kunde någon tänka sig att hon ett år senare skulle vara en av världens mest omtalade opinionsbildare och att en global strejk skulle genomföras tack vare hennes arbete.
Redan tidigt på förmiddagen anade man att demonstrationen skulle bli något genomgripande, något som ingen som var med kommer att glömma.

Staden New York hade gett en dryg miljon elever tillåtelse att stanna hemma från skolan om de tänkte demonstrera för klimatet. Tidigt kom många av dem till Foley Square på Manhattan där starten var. De handmålade plakaten tydde på lekfullhet och känsla för effektiva budskap. ”Era misstag är vår framtid”, stod det på ett. ”När ni dör av ålderdom dör vi av klimatförändringar”, stod det på ett annat. ”Kompostera de rika”, sa ett tredje. Men under skämten fanns ett mörkt allvar och en bultande oro.

På torget samlades en generation som är övertygad om att framtiden är en katastrof. Om vi inget gör, nu.
Trängseln var fruktansvärd men vänlig.

Efter några tal vandrade de söderut på Manhattan, de gick förbi den vita stenkoloss till hus som spelar en stor roll i den viktigaste filmen om hänsynslöshet och girighet, ”Wall Street”. Sedan passerade de självaste Wall Street också, demonstranterna gick med sina plakat genom den västerländska kapitalismens heligaste kvarter.
”Greta for president” stod det på ett plakat.
”Skolstrejk för klimatet”: en medelålders amerikansk kvinna iförd Greta-tröja höll upp budskapet på svenska. De orden bär Greta Thunberg bokstavligen alltid med sig. Hon visade upp dem framför riksdagen. Hon bar på plakatet när hon klev av båten efter att ha seglat över Atlanten. Hon bar på plakatet när hon klev upp på scenen på Battery Park.
Om man skulle prata samtidens floskelspråk skulle man säga att de orden är hennes varumärke.
Men det vore att förminska Greta Thunberg.
Hon är något mycket märkligare.
Har det någonsin hänt att en 16-årig flicka blivit centralgestalt i en global politisk rörelse?

Hur många strejkade världen över i går? Fyra miljoner? Fem? Greta ställde ifrån sig skylten på scenen och höll sitt tal med en ljus röst och tydlig svensk accent. Till skillnad från alla amerikaner som talat före henne, dessa tonåringar som är tränade sedan koltåldern i muntligt framförande och som alla talar som erfarna underhållare och garvade folktribuner, till skillnad från dem framförde Greta sitt budskap försiktigt men inte defensivt, hon talade med lägre röst med minst lika tydligt.
Greta! Greta! Greta! skanderade publiken. Några svimmade i hettan. Ett par gånger avbröt sig Greta och pekade och sa, där behöver någon hjälp.

Hon hade samlat håret i en lång, tjock fläta som låg över hennes vänstra axel. Hon väntade lugnt tills personerna som behövde vatten och skugga hade fått det.
Det kanske intressantaste hon sa var fem ord, det var ord som i olika varianter också syntes på en del plakat:
– Vi står enade bakom vetenskapen.
Det var ett folkhav som krävde förnuft. Det var ett folkhav som krävde respekt för kunskap. Vetenskap – detta till synes harmlösa ord har spelat en viktigt roll i tidigare ungdomsrevolter. Studenterna på Himmelska fridens torg 1989, till exempel, krävde demokrati och vetenskap.
Vetenskap är ett vapen mot lögner och undanflykter.

– Man säger att vi ska tänka på våra studier, sa Greta. Men varför ska vi studera för en framtid som tas ifrån oss? Som stjäls ifrån oss för vinsternas skull!
Hon fick applåder. Folkmassan tryckte på mot scenen. Hon stod bakom den genomskinliga pulpeten av plexiglas och såg oberörd ut.

Hon sa att hon träffat så många människor det senaste året. Politiker. Celebriteter. De mäktigas ord är alltid desamma sa hon, och de vill alltid ta selfies med oss. Och deras passivitet är alltid densamma.

– Tror ni de hör oss? Vi ska få dem att höra oss.
Greta! Greta! Greta! ropade publiken.
Hon höll händerna knäppta framför sig och hon stod rak i ryggen.
– Vi gör inte detta för att de ska säga hur mycket de beundrar oss. Vi gör det för att vi kräver en säker framtid. Är det för mycket begärt?

Ja, det var en lång och varm dag. Kvinnan framför mig, en 74-årig professor som sa att hon var så glad över att ungdomen tar befälet, kollapsade efter tre timmar i solen och fick hjälpas bort av sjukvårdare. Alla var törstiga och stela i benen. Och alla tyckte nog att dagen varit rik.
Men vad betydde den?

Vad betydde alla dessa människor som stod timme efter timme i den stekande solen och väntade på att få höra en 16-åring från Sverige tala?

Kommer en rörelse som denna att hålla i sig? Växa? Eller försvinna lika snabbt som den blossade upp?
Ingen vet. Men en sak är säker. Miljoner människor var ute i en manifestation som kommer att sätta spår i deras vuxna liv. Vore jag politiker i något etablerat parti skulle jag ta mig en ordentlig funderare på vad det betyder.
– Om du tillhör de få som känner dig hotad av oss har vi några riktigt dåliga nyheter. Detta är bara början! Förändringen kommer!

När Greta lämnade parken bildade aktivister en kedja omkring henne medan nyfikna och fotografer trängdes kring henne. Greta! Tack Greta! Hon gick rakt fram med sitt plakat under armen.

I mobilen läste jag att ett par hundra demonstranter i Stockholm krävde billigare bensin.
Greta tog tunnelbanan.”

http://www.unvis.it/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BRdv3e/greta-thunberg-vi-kraver-en-saker-framtid–ar-det-for-mycket-begart

6 reaktioner till “Flickan, myten, legenden Greta Thunberg – Martin Luther King släng dig i väggen

 1. Blev just idag (tittandes på nyhetsmorgon) lite stolt över Greta, tyckte det var kul att hon var Svensk…sedan kom mitt fria tänkande, att det som du skrev, finns andra teorier, hennes SJUKA mamma som blockade mig på Instagram när jag framförde andra fakta! Organisationen runt…Hur fan orkar vi??? (Vi med sinnet i behåll)

  Gillad av 1 person

 2. För det första tycker jag synd om Greta Thunberg för den dagen kommer nog när hon förstår att hon är utnyttjad av
  starka krafter.
  Är inte dagens ”journalister” en tragisk närmast patetisk yrkeskår. Jag är så pass gammal att jag upplevt tiden när dom gjorde sitt jobb på riktigt. Genom att själv skaffa sig kunskap om ämnet kunna ställa kritiska frågor och granska den intervjuade.

  Gillad av 2 personer

 3. Denna hype runt Greta Thunberg är inte frisk. Jag har läst/lyssnat på boken Scener ur hjärtat. Jag blev förfärad över att läsa om denna dysfunktionella familj.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s