Nyans har redan halva inne

Intressant intervju med talespersonen för det nya partiet Nyans, Mikail Yüksel, som talar om partiets mål att ta sig in både i kommunfullmäktige i Malmö och i riksdagen samt petningen i Centerpartiet som tydligen inte var helt korrekt. Men vem är egentligen förvånad, så där går det ju till i alla partier! Det mest färska exemplet torde vara EU-valet där det är uppenbart att moderaten Henrik Sundström blev överkörd av moderpartiet.

Vad gäller Nyans så tror jag att de har helt rätt i sina antaganden att de kommer glida in som på ett bananskal i Malmö KF eftersom det finns 40% med utländsk bakgrund i Malmö och de flesta är trötta på nuvarande styre där man bara röstar på det minst dåliga alternativet varje gång.Jag tror också att man har en god chans att komma in i riksdagen och mittenpartiet lär plocka väljare från alla utom SD.

Det finns tre saker som jag ogillar med partiet – dels att de vill ha Mehmet Kaplan som partiledare, men även att de vill att muslimer ska få en särställning i grundlagen och att islamofobi ska få en egen brottsrubricering. Nyans säger sig vara ett parti för alla – inte bara muslimer, men då bör man nog tänka om kring dessa punkter om man nu har för avsikt att locka väljare från alla skikt.

Den som lever får se när de till våren ska presentera sina partistadgar, men partiet har definitivt en funktion att fylla och ingen är väl förvånad med tanke på hur det ser ut i landet. Det var bara en tidsfråga innan det skulle ske och fler lär nog poppa upp vad tiden lider.

http://malmo.lokaltidningen.se/nyheter/2019-09-20/-Nytt-parti-har-invandrare-som-m%C3%A5lgrupp-%E2%80%93-vill-ta-sig-in-i-Malm%C3%B6s-fullm%C3%A4ktige-5811994.html

8 reaktioner till “Nyans har redan halva inne

 1. Det känns som att det är partiet för uteslutna och i bland annat mitt fall utstötta och människor som lever på marginalen och dessutom har
  landsbygden och förorten många gemensamma problem.Låg utbildning,hög arbetslöshet med flera gemensamma problem som kräver ungefär samma lösningar.Så ja,Partiet Nyans har potential.Kan partiet sedan fixa så att vi slipper se ett enda djävla bögatåg i Skåne så är valet för mig klart.Jag tror att de kan vrida ett omoraliskt och sjukt samhälle rätt.Har de sedan Grå Vargarna i ryggen så är saken klar.Jag vet inte ifall det senare har relevans eller om det är påhitt av Annie Lööf och Artursson.Jag tror att det tangerar förtal mot Mikail Yüksel.

  Gilla

  1. Jag kan tillägga att jag har röstat på SD och jag struntar fullständigt ifall det är fascism,kommunism eller islamism som på allvar tar första steget att vrida Sverige rätt.Jag följer den som har modet att på allvar börja vandringen mot ett bättre samhälle.Jag har inga låsningar så.SD har tyvärr inte visat framfötterna,man pekar bara finger åt de andra och mumlar nåt ohörbart utan egna förslag.Så jodå,Nyans kan nog locka en och annan fd.sverigedemokratisk väljare.
   Ojdå ojdå,Expo har fått ett problem:))

   Gilla

   1. Jo men man kan ju leka med tanken att man konverterar till Islam.Fast det är ju det där med slöjan.Det vore ju perfekt ifall man omfattades av lagen om diskriminering av minoritet? Du är också lite positivt nyfiken på partiet? Alla muslimska kvinnor har nog inte slöja och det är väl inget påbud om det i Koranen? Ja jag vet inte riktigt men jag tycker att Islam har en del bra värderingar som tex att inte dricka.Människan är oftast en svag själ och kan religion styra människor rätt så tycker jag att det är bra oavsett om det är Islam eller Jevovas Vittne eller vad som helst religion.

    Gilla

 2. Usch nu blir jag rädd. Ska vi påtvingade muslimska brödraskapet. Ännu en som Greta som vill rida på osäkerheten och rädslan.
  Det är bara ännu ett till parti som vill förstöra det lilla som finns kvar av Sverige. Men vem skulle inte vilja ha en fet lön och lika så fet pension utan att göra något.
  Att religion skulle ha någon positiv på människor. Ja om du är normal och kan tänka själv, men tyvärr så är det oftast de som har egna problem som silke sig till religioner och tolkar allt fel och blir fanatiker.
  Alla som jag känner och blivit”troende”har blivit fruktansvärt konstiga och egoistiska.

  Gilla

  1. Nja,Annie Lööf är farligare än både Grå Vargarna och Muslimsk Brödraspet.Man skall inte göra misstaget att demonisera människor,jag tycker att enbart partinamnet Nyans låter hoppfullt.Tre miljarder muslimer kan inte ha fel?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s