This is Sweden

Efter att nästan alla riksdagspartier förra veckan samlades för ett möte om hur man ska tackla den eskalerande gängkriminaliteten som slår hårt mot landet och drabbar civila i allt större omfattning, kan man nästan få uppfattningen att regeringen verkar tro att de nu dragit sitt strå till stacken och därför kan sitta lugnt i båten ett tag. Kritiken har dock inte låtit vänta på sig från oppositionen, där exempelvis Moderaterna pekat på att justitieminister Morgan Johansson aktivt drar ut på tiden för nästa uppföljningsmöte. För oss vanliga dödliga framstår det främst som ett stort spel för gallerierna för att invagga medborgarna i en falsk trygghet om att regeringen nu agerar.

Samtidigt fortsätter oroligheterna i landet – med gruppvåldtäkter, våldsamma attacker mot kvinnor på gatorna, minderåriga elever som misshandlar lärare och bär kniv samt dessa förbannade bilbränder och explosioner på gator och torg. Under natten blev till exempel en man i 40-årsåldern upptryckt mot ett träd i Göteborg och rånad av tre män med uppdragna huvor och två män blev knivskurna i centrala Karlskoga. Dessutom brann det i bilar i Linköpingsområdet samtidigt som det smällde utanför en livsmedelsaffär i Lund – en rejäl explosion som skakade flera byggnader i kvarteret och genererade en stor del glassplitter. En ung kvinna i 20-års åldern som råkade passera vid fel tillfälle skadades och låg på gatan med blod i ansiktet. I vanlig ordning har polisen ingen misstänkt och man uttrycker att det är en oroväckande utveckling när det blir personskador. Idag kan man dessutom läsa om att Göteborgspolisens nya uppdrag är att skydda Västtrafiks biljettkontrollanter genom att patrullera spårvagnarna, vilket säger en del.

Det som är mest oroväckande i sammanhanget är att nuvarande regering och även deras företrädare känt till den här utvecklingen i flera år och suttit med fakta på bordet utan att agera. Det är först när det blir personskador och människor dör som de får ändan ur vagnen och så klart lovar de saker som de aldrig kan hålla. Extremt oansvarigt och att man dessutom vägrar ta sitt ansvar för det man varit med och skapat rimmar ännu mer illa!

En intressant jämförelse är klimatfrågan – troligen det mest hypade politikerämnet i historien – där samtliga politiska partier gör sitt yttersta för att visa att de gör insatser för klimatet. Vissa partier, bland annat Vänsterpartiet, har gått så långt att de kräver att man utlyser nödläge i flera svenska städer. Så klimatet, som människan för övrigt inte kan påverka i någon större utsträckning utan det är en förregisserad cirkus utan dess like där vissa gör sig en rejäl hacka, medför således att samtliga partier under bara ett år vänder ut och in på sig för att visa framfötterna samt utlysa nödläge. Men det faktum att landet står i brand, att kriminella gäng tagit över hela kvarter och medborgarnas trygghet är som bortblåst tar man med en klackspark för det handlar om reella problem här och nu vilket är jobbigt för de stackars politikerna att ta tag i. Då finns det varken pengar eller engagemang och att överhuvudtaget prata om undantagstillstånd är en omöjlighet så då är det bättre att försöka skjuta problemen framför sig ytterligare, men klimatet kan man bränna miljarder på och det finns oändliga resurser. Otroligt provocerande!

Självklart ska vi fokusera på att rädda miljön – inte klimatet, men just nu finns det mer prioriterade saker på agendan som man borde göra sitt yttersta för att lösa först och det faktum att man inte lägger manken till är rejält skrämmande och borde vara en väckarklocka för gemene man ute i landet. Hade det varit lite tåga i befolkningen så hade man rest sig som en, begett sig till Rosenbad och krävt regeringens avgång!

Det var för övrigt tidigare i veckan flera demonstrationer i Stockholm i samband med riksdagens öppnande och några få trogna själar protesterade, medan övriga fortsatte intala sig att det händer inte mig och regeringen har kontroll på läget. Så ser det ut tyvärr – landet styrs av egocentriska och giriga politiker utan minsta intresse för att ta sitt ansvar för landet samt dess medborgare, medan den lallande fårskocken till befolkning snällt låter sig vallas än hit och än dit allt enligt en lömsk agenda.

Tyvärr lär vi få fortsätta leva i det här tillståndet ett bra tag eftersom majoriteten av svenska folket fortfarande är för kuvade och för indoktrinerade för att reagera. Dessutom lär det bli värre nu när kommunernas ekonomiska kris blir allt mer synlig samt konsekvenserna därav drabbar medborgarna – främst våra barn och de äldre i den första vågen.

Jag tror att en schweizerost bäst kan illustrera hur landet mår just nu – intakt på vissa ställen men ihålig både här och där, även om de flesta går med skygglappar där man inte vill ta till sig hur den bistra verkligheten ser ut.

#onlyinsweden
#mindresnackmerverkstad
#justdoit

ost

6 reaktioner till “This is Sweden

 1. Franska bönder säger jag bara,det är dags att ta en tunna med 15 kubikmeter svinpiss och gödsla lite utanför valfri politikers ytterdörr.Må de brinna i helvetet!!

  Gilla

   1. Det är ingen som har dött av svinpiss.Uppfriskande för våra politiker kanske? Jag tänker ju inte dränka det djävla packet även om det vore dem väl förtjänt!!

    Gilla

 2. Det var bra formulerat. Jag tycker eller mer befarar att när Morgan Johansson både är integrations och justitieminister så kan det vara en intressekonflikt, att sitta på två stolar, att inte gärna kunna kritisera den andre Morgan J.
  Vad tycker du?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s