Det är inte bara muslimer som drabbas av hedersvåld – dansk man grovt misshandlad av kärestans bröder

Vi läser ofta om hur muslimska flickor och pojkar råkar illa ut på grund av hederskultur, men det är inte bara muslimer som drabbas av hedersvåld vilket en dansk man fick erfara i förrgår.

Den 36-årige dansken hade ett förhållande med en kvinna från icke-dansk miljö och det sågs inte med blida ögon av hennes två bröder (18 och 23 år gamla) som inte vill acceptera att deras syster har inlett ett förhållande med en etnisk dansk.

I torsdags kväll överföll således bröderna mannen som är från Ejby på Fyn, med flera slag och sparkar i huvudet. Enligt polisen rör det sig om ett brutalt överfall med inte bara slag, utan flera sparkar mot huvudet samt man har även använt sig av en flaska att slå med. De två bröderna har anhållits.

Den danske mannen, som fått lära sig den hårda vägen att det är ärekränkande för en utländsk familj om en dansk blir kär i en av deras döttrar, har fått vård på sjukhus för sina skador som inte uppges vara livshotande.

Tragiskt att människor i Europa år 2019 fortfarande inte får välja själv vem de vill ha ett förhållande med! Dra in medborgarskap och utvisa bröderna hade skickat rätt signaler för detta oacceptabla beteende, men det är för ”inhumant”…

#krossahederskulturen

https://denkorteavis.dk/2013/ny-chok-dom-mild-straf-trods-meget-grov-vold/

heder

4 reaktioner till “Det är inte bara muslimer som drabbas av hedersvåld – dansk man grovt misshandlad av kärestans bröder

 1. ”Det första, riktigt kända, hedersmordet i Sverige skedde 1996 när 15-åriga Maisam ”Sara” Abid Ali ströps i Umeå av sin bror och en kusin. Orsaken var att Saras släkt, däribland brodern och kusinen, inte gillade Saras öppenhet och västerländska stil. De kände sig kränkta av Saras sätt att vara och hennes vilja att inte låta andra bestämma över henne och dessutom hade hon var ihop med en svensk pojke. Som straff för mordet dömdes båda släktingarna till vård inom socialtjänsten 2-3 år. Det här hedersmordet var en väckarklockas för de som skapar lagar, men det skulle komma mer.”

  Väckarklocka… 🤣 ….dömdes till vård….😂
  Vilket jäkla skämt! Inget har politikerna gjort fast de vetat om det i så många år! 🤬

  https://grundskoleboken.se/wiki/Hedersmord

  Gilla

 2. Långt fler utlänningar har av makteliten tillåtits bosätta sig i Sverige än vad folket har velat.
  Opinionsundersökningar sedan 1970-talet visar det.

  De som ligger bakom föraktet mot folkviljan och resursöverföringen från det svenska folket till utlänningar borde ställas till svars!

  Gilla

 3. Man blir förbannad nästan varje dag och tex V som utesluter en modig röst som Amineh Kakabaveh.Vem om inte V borde ta de svagas och utsattas parti? Jag vet inte längre.Fega kräk har jag inte något till övers för.Feghetet och undfallenhet är det att inte ta hedersvåldet på allvar.Må Jonas Sjöstedt och Aron Etzler få se sina döttrar gömda i en burka.Döttrarna förtjänar dock bättre än att ha fega kräk till pappor.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s