KD-politiker i Ystad är trött på snacket om integration – vill skrota barnbidrag för nyanlända

Intressant utspel från Kristdemokraternas Göran Göransson i Ystad som vill skrota såväl barnbidrag som vårdnadsbidrag för nyanlända. Göransson blir ofta kallad för rasist av sina motståndare tack vare att han vågar tänka utanför boxen så jag tror att han börjar bli van, men detta utspel lär helt klart generera nya påhopp. Det verkar som att min röst på KD Ystad i kommunalvalet trots allt var en väl investerad röst!

Nu återstår bara att övertyga moderpartiet om fördelarna med ett sådant beslut så att KD riks kan driva på för en nationell förändring. De borde kunna få stöd av såväl M som SD.

Om ändå fler politiker i landet hade vågat tänka med huvudet framför hjärtat redan för 10 år sedan, då hade inte de svenska kommunerna fått samma ekonomiska bakslag som nu slår hårt mot landets kommuner.

Stå på dig Göran – du har ryggrad! 💪

#tänkomtänkrätt
________________________

”Göran Göransson (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ystad vill skrota det generella barnbidraget för familjer med fler än två barn.

– Menar vi allvar med integrationen måste utlandsfödda kvinnor jobba. Därför ska de inte ha barnbidrag, säger han.

Göran Göransson har jobbat som lärare på sfi och är nämndeman i förvaltningsrätten som även fungerar som migrationsdomstol.

– Jag ser gång på gång hur dåligt utlandsfödda kvinnor klarar det svenska språket. Medan deras män klarar sig hjälpligt och barnen inte har några problem alls, är de helt beroende av tolkhjälp. Det håller inte, säger Göran Göransson.

Han har funderat mycket kring hur man ska hjälpa kvinnorna ut i arbetslivet.

– Pengar och ekonomi är det bästa verktyget, resonerar han och vill begränsa möjligheten till barnbidrag.

Egentligen tycker han att det generella barnbidraget är överspelat och skulle vilja fasa ut det helt och hållet. Men han inser att det kanske blir för radikalt.

– Jag tänker att vi kan behålla det generella bidraget till familjer med ett och två barn, men sedan måste det fasas ut.

Flerbarnstillägget vill han skrota och barnbidraget från och med barn tre ska inkomstprövas.

– Åtminstone för svenska familjer. För utlandsfödda familjer är jag beredd att ta bort det helt. Socialförsäkringen är inte bara till för att ge stöd, det är också ett verktyg för integrationen, säger Göran Göransson.

Så du vill att socialförsäkringen ska se olika ut för svenskar och utlandsfödda?

– Ja jag tycker vi måste börja fundera på det. I det här fallet motverkar ju bidragen vårt mål om integrationen.

– Jag har inte partiet med mig och gör det inte som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Frågan är ju inte kommunal. Men jag har lyft den med vår riksdagsledamot Sofia Damm. Hon tycker frågan är svår, men har inte helt avvisat den.

Tidigare har KD drivit krav på vårdnadsbidrag för familjer med barn upp till tre år. Det infördes också under en period i Ystads kommun.

Om du anser att barnbidrag är en kvinnofälla. Hur ser du då på vårdnadsbidraget?

– Jag står inte bakom allt i mitt parti. Vårdnadsbidraget är helt klart en kvinnofälla, inte minst för de nyanlända, säger Göran Göransson.

Han är trött på allt snack om integration.

– Nu behöver det hända något, säger han.”

Göransson: ”Skrota barnbidraget för utlandsfödda”

5 reaktioner till “KD-politiker i Ystad är trött på snacket om integration – vill skrota barnbidrag för nyanlända

 1. Intentionen är säkert god, men detta kommer sannolikt inte stoppa de mest extrema sektmedlemmarnas barnavel, som är planerad och medveten för att sprida islam och kunna införa sharia-lagar. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/07/dokumentarfilm-fran-norge-om-det-muslimska-brodraskapet/

  Sekularisering i kombination med deportation/avvisning av sekterister vore nog helt i Jesus smak tror jag, för inte hade väl Jesus velat se korset eller sig själv uppspikad på detta heller? Och visst var väl Jesus för fred?

  Deportation/avvisning till islamistländer är dessutom i allra högsta grad humant mot de som gillar islamist-lagar, för att inte tala om friheten för alla i Sverige som flytt islamismen, ex. nykristna apostater, såväl som ateister som begått apostasi från islamismen.

  Gilla

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Immigrationen till Sverige styrs och uppmuntras av ett alltför generöst bidragssystem.
  De migranter som är ansvarsfulla är de som vinnlägger sig om att i första hand ta sitt eget ansvar och efter bästa förmåga etablera sig och ordna sin egen försörjning. De som inte på seriösa grunder söker asyl bör efter en prövotid återvända till sina hemländer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s