80% av alla åldersbedömningar i Danmark visar att de asylsökande är vuxna och inte barn

I Sverige har det länge tjafsats om åldersbedömningarna på asylsökande och diverse asylaktivistorganisationer har fått gråta ut i media.

Danska myndigheter lyssnar inte så mycket på aktivister utan gör det som krävs för att bedöma de asylsökandes ålder på de som utger sig för att vara barn. Omkring 70-80% av de så kallade åldersbestämmelserna visar nu att de asylsökandena inte är barn utan vuxna. Sedan 2017 har 400 asylsökande fått sin ålder uppskriven till att vara minst 18 år. I Sverige rör det sig om flera tusen de senaste åren, men så har vi dessutom tagit emot extremt många fler asylsökande i jämförelse med Danmark.

Orsaken till att så många asylsökande utger sig för att vara ett barn beror på alla fördelar man får. Hur många vuxna män som utgett sig för att vara barn som egentligen finns ute i landet och åtnjuter förmåner på falska premisser, vilket svenska skattebetalare får stå för, är dock lika välbevarat som en statshemlighet!

#onlyinsweden

 

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11598641/400-asylboern-er-siden-2017-blevet-bedoemt-til-at-vaere-voksne/

asyl

4 reaktioner till “80% av alla åldersbedömningar i Danmark visar att de asylsökande är vuxna och inte barn

    1. Man kan inte jämföra rakt av så,kriterierna för åldersbedömning kan skilja sig åt mellan Danmark och Sverige.Till exempel är man väl inte ens i Sverige överens om vilken metod som är mest rättvisande?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s