Rasism mot vita accepteras i Sverige – it’s ok when we do it

När jag läste den här artikeln igår så tänkte jag inte skriva om det för jag förväntade mig att andra medier skulle snappa upp nyheten och åtminstone nämna det i en rubrik, men så har inte skett utan det verkar knäpptyst från gammelmedia. Det är egentligen inte klokt eftersom det kan finnas personer som faktiskt tar uppmaningen på allvar!
 
Hade det varit ombytta roller och en vit kille hade skapat en sluten grupp på sociala medier som han döpt till ”bara vita”, där han enbart bjöd in vita och utestängde alla andra samt i en Youtubefilm uppmanar till att skjuta svarta personer och spritt budskapet att den vita rasen ska ta över världsherraväldet vilket bemötts av jubel i gruppen, så hade det tagit hus i helvete på bara några minuter! Det hade varit braskande rubriker i samtliga tidningar från norr till söder, diverse politiker och ministrar hade tävlat om att fördöma samt statsminister Löfvén hade säkerligen pratat om hur den högerextrema vit makt-rörelsen växer och måste stoppas till varje pris – man hade antagligen också satt in ett extra avsnitt av SVT Agenda för att fördjupa sig i saken tillsammans med diverse experter.
 
Men nu när det rör vita så är det helt ointressant och tystnaden är kompakt. Var är Näthatsgranskaren nu och grupper som #jagärhär? Varför är det ok när vita drabbas av diskriminering och rasism, men blir ett himla liv när det är omvänt? Minns exempelvis Durmaz-gate, som dessutom visade sig vara iscensatt, då det nästan blev landssorg.
 
Det här luktar hyckleri – it’s ok when we do it är frasen för dagen!
 
#itsokwhenwedoit
#onlyinsweden
 
lund

4 reaktioner till “Rasism mot vita accepteras i Sverige – it’s ok when we do it

 1. Den här polariseringen, som vår käre landsfader Stefan Löfvén är pappa till, är fullständigt oacceptabel!
  Det konstiga är, att när jag läser på Twitter, verkar ALLA ogilla ”tillståndet” i Sverige! Men ute i samhället kan man inte andas sitt ogillande mot allt som händer här utan att nästan bli lynschad!
  På så sätt utraderas allt motstånd!

  Gillad av 1 person

 2. Nigerianska Motstånds Rörelsen. 🙂 Verkar vara ett skämt, men visst kan människor vara födas med låg intelligens. NMR fick faktiskt hela 0,03% i valet.

  För övrigt:

  Något har hänt med skripten på din blogg så att jag inte kan kommentera med min wordpress-inloggning.

  Jag kör Firefox med NoScript och LibreJS

  Jag blockerar Facebook och Google-skripten.

  Tillägget LibreJS säger:
  ”External script with no known license”
  ”NONTRIVIAL: nontrivial token: ‘parent’”

  Jag använder dessa tillägg på inrådan av programmeraren Richard Stallman.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s