Nyamko Sabuni ger mig en gnutta hopp

Det är många som har påpekat den uteblivna Sabuni-effekten, vilket jag tror att hon delvis själv bidragit till genom att i början hålla låg profil i ett parti som är splittrat och jag själv hade väldigt låga förväntningar när hon tillträdde som partiledare. Som oberoende och partipolitiskt obunden skribent har jag förmånen att tycka precis vad jag vill så nu går jag mot strömmen när jag deklarerar att jag för första gången på flera år känner förtroende för Liberalernas partiledare.

Jag följer alla partiledare och den senaste veckan har varit rätt händelserik med flera politiska reformer samt förslag som lagts fram inom olika områden, samtidigt som man kivats om hur gängkriminaliteten bäst ska motarbetas kryddat med lite asylaktivism från vänstern – men Nyamko Sabuni är den som sticker ut mest. Jag kan inte peka exakt på vad det är, men det känns som att hon är kompetent, engagerad, påläst och dessutom har hon pondus, något som jag saknar hos samtliga partiledare överlag.

Ponera att det hade varit val av ny statsminister imorgon och man fick välja på alla sju partiledare, då hade jag faktiskt lagt min röst på Sabuni som jag tror hade blivit utmärkt som Sveriges första kvinnliga statsminister.

Jag hoppas partiet låter Sabuni sitta kvar i några år för jag vill se mer av henne i politiken! Det här betyder dock inte att jag gått och blivit Liberal-frälst, det finns många saker i deras politik som jag verkligen inte kan köpa och JÖ-sveket glömmer jag inte i första taget. Men i en tid där jag inte känner mig helt hemma i något parti så är det intressant att få in nytt blod som jag tror kan tillföra mycket på sikt.

I en perfekt värld skulle även samtliga övriga partier byta ut sina partiledare i år och gärna stora delar av partiledningen när man ändå är igång så att vi kunde få en fräsch och välbehövlig omstart av det politiska klimatet i Sverige, vilket alla skulle tjäna på i längden. Det är dock en utopi i ett land som styrs av en regering som kapitalt misslyckats med sitt uppdrag, men ändå klamrar sig fast vid makten med alla medel till buds samtidigt som landet fortsätter sin Golgatavandring mot avgrunden.

#sabunieffektjavisst
#utmeddetgamlaochinmeddetnya

sabuni

8 reaktioner till “Nyamko Sabuni ger mig en gnutta hopp

 1. Jag tror inte att hon blir gammal som partiledare för L men hoppas att jag har fel för jag tycker också att hon är jättebra.Liberalerna är av hävd riktiga fördomsfulla rasister och därför kommer hon att bli ersatt,speciellt ifall L inte tar igen tappad mark.
  Tvi för L som helhet,dock är Sabuni ett lysande undantag.

  Gillad av 1 person

 2. Nej Jenny,
  Där tappade du mig!
  Allt annat du har skrivit har varit bra, fram tills nu, men ifall du tycker att hon är bra så slutar jag att läsa dina inlägg 👎👎👎

  Gilla

  1. 😅 jag gillar henne som person det är allt. Som jag skrev så gillar jag inte all deras politik däremot.
   Jag är partipolitiskt obunden och är inte avlönad av någon som sagt, då får man tycka vad man vill. Så känner jag nu, vad jag känner nästa vecka är en annan femma! 😉

   Gilla

 3. Jag gillade hennes rakheten och verklighetsförankring. Men sen när hon blev vald. Blev hon tystad och inte vågade stå för sina åsikter. Då sjönk förtroendet för henne.
  I det demokratiska Sverige måste du tycka och tänka som vissa politiker annars blir du utesluten.
  Liknar Putins och Kinas demokrati.

  Gilla

 4. Som person är Saboni tilltalande hon sätter färg på L gubbarna har varit grå som betong Sossarna men har alltid mycket tveksam till deras politik kommer ihåg tvålpojken B. Westerberg så långt från verklighet någon kan komma sen rullade det på Lars L sen kom katastrofen Tambur Majoren J. Björklund!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s