Svenska politiker vill bara höra rätt åsikter

Jag börjar dagen irriterad över ännu en ny erfarenhet av att svenska politiker överlag inte vill höra från oss väljare om vi inte hyser samma åsikter. Ränderna går igen hos våra riksdagspolitiker och ve den som vågar ifrågasätta eller vädrar öppet att man är av en annan åsikt. Som jag skrivit om tidigare har jag upplevt det hos V (Linda Snecker), M (Tobias Billström) och S (Morgan Johansson) som sedermera blockerat mig när jag konfronterat dem på ett sakligt sätt. Nu kan jag lägga ännu en till högen – Daniel Färm, chef för den S-märkta tankesmedjan Tiden och tidigare riksdagskandidat för S, som jag följt för att jag tycker att han har en del vettiga åsikter som går långt utanför nuvarande socialistisk anda

Igår hade han delat ett inlägg om Israel där premiärminister Netanyahu deklarerade att han ämnar införa israelisk suveränitet i Jordandalen, vilket fick Färm att reagera och proklamera att den nya utrikesminister Ann Linde inte bör gå M och KD till mötes genom att normalisera relationerna till Israel.

Han fick ros av sina anhängare medan jag påpekade att det finns två sidor av samma mynt och att Sverige borde hålla sig mer neutralt i konflikten istället för att aktivt ta parti för Palestina samt ge enorma bidrag som indirekt går till att stödja terrororganisationer. I en diskussion med en annan S-anhängare så påpekade jag att Sveriges anseende utomlands inte var det bästa efter alla fadäser, till exempel i relationen med Ungern.

Den goda Färm skrev då att jag minsann inte var välkommen att sprida ”högerpopulistisk dynga” och ansåg att jag debatterade som en högerpopulist samt lagt mig på en extremt låg nivå genom att argumentera så. Jag gav honom givetvis svar på tal, återigen på ett sakligt sätt, så nu väntar jag bara på att han ska blockera mig.

Det är ytterst beklagligt att svenska politiker överlag anser att man inte har rätt att få komma till tals när man tycker annorlunda samt ifrågasätter deras ståndpunkter. Det borde vara en del av folkrätten att ifrågasätta våra förtroendevalda politiker som ska föreställa vår förlängda arm och jag blir faktiskt upprörd över att bli behandlad på det här sättet!

Varför ska alla miljoner svenskar som inte tycker politiskt korrekt avfärdas som något ovälkommet som hör hemma på soptippen istället för att respekteras som individer som ska få komma till tals som alla andra? Det är banne mig inte demokrati och att våra folkvalda kör med den här stilen är uselt! De sitter på sina höga hästar och tror att de är förmer än oss andra, de går i fina kläder på riksdagens öppnande och lägger upp på Facebook om hur bra dem är, men när det kommer till sakpolitik och det jobb de är ditsatta för att göra ja då ska minsann vi som inte håller med hålla klaffen så att vi inte förstör deras rosa bubbla med idel Ja-sägare!

#onlyinsweden
#geossärligapolitikersomlyssnarpåfolketoavsettpolitiskfärgning
#minåsiktärlikamycketvärdsomallaandras

diapers

14 reaktioner till “Svenska politiker vill bara höra rätt åsikter

 1. Angående politikernas intresse för väljarnas åsikter kanske man måste nyansera kritiken lite och säga att cirka en vecka vart fjärde år så är de visst väldigt tillmötesgående.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, voffor gör di på dette viset?
  Jag tror helt enkelt att det beror på att den första curlade narcissistiska generationen, grundligt tränade i rätt värdegrund från dagis och framåt, nu har vuxit upp och sitter i regering och riksdag.

  Gillad av 1 person

 3. Ja det är jättedumt att blockera eller mer eller mindre förminska den som har en annan uppfattning och istället borde han ju ha sagt att vänstern står på den svagare och utsattes sida.Det är väl inget fel som jag ser det.Det är medmänsklighet? Du skrev i ett inlägg för någon dag sedan att du hade invandrarbakgrund och fundera lite på hur då Sverige öppnade sina gränser och släppte in kanske utsatta och förföljda människor.Vad Sverige har att tjäna på att erkänna Palestina är väl noll och kanske -10 men att stötta ett utsatt folk som får sina bostäder illegalt övertagna av sk nybyggare och marken där de bor LAGLIGT beslagtagen av Israel.Nädu Jenny,man kan inte hålla sig neutral när en övermakt stiftar lagar och kör bort folk.Det är vanlig medmänsklighet och har inget med att ta ställning i en konflikt.De må vara lika goda kålsupare men skillnaden är att Israel har makten.Jag tycker att det är fint att stå på den svages sida men det tycker kanske inte du?

  Gilla

  1. ”Jag tycker att det är fint att stå på den svages sida men det tycker kanske inte du?” Det där var ett retoriskt skamgrepp. Det insinuerar att Jenny skulle kunna tycka att man inte skall stå på den svages sida. Det tror jag faktiskt att hon gör.

   Jag tycker att de ofta (observera att jag inte säger alltid) fundamentalistiska bosättarna gör helt fel när de kör bort människor från de hem som de lagligen har bebott i generationer men jag tycker å andra sidan inte heller att det är okej att använda skolor och vårdinrättningar som baser för raketbeskjutningar mot Israel för att sedan ropa i högan sky när Israel skjuter tillbaka. Det går att se båda sidorna av en konflikt utan att utmåla den som inte tycker likadant som en själv som någon som ”inte står på den svagares sida”. Inga stilpoäng där. Sorry.

   Gillad av 1 person

 4. Varje dag så undrar jag vad Jenny skriver om.
  Vilket problem hon tar upp och vad hon tycker.
  Det är roligt och intressant att se vad du om skriver.
  Det är inte lätt att vinkla problemen.
  Det är skönt att de finns människor med olika synpunkter.
  men det är politikerna som är problemet.

  Sen så är vi alla människor med olika åsikter.
  Låt åsikterna vädras och respektera varandra, så vi kan lära av varandra.
  (Vem är svag och vem är stark? Vissa anser att terrorister är svaga och mobbade.)
  Tack Jenny .

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s